CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplanan altılı masanın son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının gündeme geldiğini açıkladı.

tv100’deki “Sağlı Sollu” programında konuşan Yarkadaş;

“Kemal Bey, iddiaya göre toplantıda 'Adayımız masadan biri olmalı' demiş. Gültekin Uysal ve Temel Bey, Kemal Bey’in adaylığına destek vermiş. Babacan ve Davutoğlu sessiz kalmış, Meral Hanım ise itiraz etmemiş. En açık tavrı da Temel Bey’in aldığı söyleniyor.” dedi.

“Altılı masanın 9 saatlik toplantısında genel eğilimin Kemal Bey’in Cumhurbaşkanı adaylığına döndüğü görülüyor” diyen Yarkadaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tavrına yönelik de konuştu.

“MERAL HANIM ARTIK ÇOK FAZLA DİRETMEZ”

Sık sık “Seçimi kazanacak adayla çıkacağız” diyerek Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ı işaret eden Meral Akşener’in dünkü toplantı ile birlikte artık diretemeyeceğini dile getiren Yarkadaş, “Meral Hanım, o konuda artık çok fazla diretmez. Meral Hanım’ın inadı altılı masaya zarar veriyordu. Meral Hanım da bunu gördü, altılı masaya zarar vermek yerine masayı güçlendiren bir pozisyona girecek.” diye konuştu.