Almanya'nın basın organlarından Tagesschau adlı haber sitesinde yer alan habere göre, Türk SİHA'larla ilgili bir analiz yapıldı. Analizde, Avrupa ülkeleri tarafından kullanılan hiçbir hava savunma sisteminin Türk SİHA'larla baş edemeyeceği vurgulandı.

Haberde Türk SİHA'lara ilişkin önemli açıklamaların yanı sıra Türkiye'nin, SİHA'ları çok koordineli bir şekilde kullanmasına dikkat çekildi. Haberde, "Türkiye, İHA ve SİHA'ları diğer askeri teçhizatlarla ve silahlarla çok iyi koordine ederek kullanıyor." ifadelerine yer verildi.

SİHA'LAR ERMENİSTAN'I BOZGUNA UĞRATTI

27 Eylül 2020 tarihinde Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalarda Azerbaycan, Ermenistan ordusunu bozguna uğratmayı başarmış, topraklarını işgalden kurtarmıştı. Azerbaycan'ın bu zaferinde, orduya teslim edilen Türk SİHA'ların payı oldukça büyüktü. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimde her daim Azerbaycan'ın yanında saf tutan Türkiye, SİHA'larını Azerbaycan'a vermişti.

TÜRK SİHA'LAR SAVAŞLARIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRİYOR

Tagesschau haber sitesindeki analizin devamında, Türkiye'nin askeri alanda ürettiği SİHA'lar vasıtasıyla savaşlara yön verdiği aktarıldı. Askeri uzmanların görüşlerine yer verilen analizde; uzmanların Avrupa ülkelerinin böylesine güçlü bir teçhizata karşı savunmasız olduğunu beyan ettiği belirtildi. Türkiye'nin, SİHA'ları sayesinde pek çok Avrupa ülkesinin önüne geçtiği ifade edildi.