Açıklamada, başkanlığını gazeteci Teyfik Özcan'ın üstlendiği oluşumda, Almanya'nın tanınmış avukatlarından Fatih Zingal, Almanya Federal Liyakat Nişanı sahibi Dr. Ali İhsan Ünlü ve Dr. Mustafa Yoldaş gibi isimlerin bulunduğu kaydedildi.

"Milliyetçilik, müslüman karşıtı ırkçılık, antisemitizm ve siyasetteki otoriter yapılara  karşı tahammül ettirme isteğindeki artış, uzun zamandır tek bir ülke veya belirli bir bölgeyle sınırlı kalmayan ve tüm avrupayı kapsayan sorunlar haline gelmiştir." ifadeleri kullanılan açıklamada Dava'nıın yeni bir siyasi merkez oluşturacağı kaydedildi.

İttifakın hedefinin mevcut partiler tarafından temsil edilmeyen birçok vatandaş için yeni bir siyasi merkez olarak konumlanmak olduğu bildirilen açıklamada, "Misyonumuz, bugüne kadar kararlarda büyük ölçüde reddedilmiş kalan, siyasi olarak temsil edilmeyenlerin güçlü sesi olmaktır. DAVA, bu siyasi boşluğu tamamlayacaktır ve kendisini kararlı bir şekilde siyasi katılıma adamıştır. Çeşitliliğe ve hoşgörüye açık bir bağlılıkla kendimizi milliyetçiliğe, yabancı düşmanlığına, Müslüman karşıtı ırkçılığa ve antisemitizme karşı kesin şekilde konumlandırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

SİYASİ YOLCULUK BAŞLADI

Açıklamada, 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri için Almanya genelini kapsayan liste ile siyasi yolculuğa başlandığı belirtildi.

M. Teyfik Özcan liderliğindeki Dava Partisi, Almanya siyasetine yeni bir soluk getireceği parti kurucuları tarafından söyleniyor. Partinin yönetim kadrosu şöyle şekillendi: Başkan: M. Teyfik Özcan,  Başkan Yardımcıları: Dr. Ali İhsan Ünlü,  Dr. Mustafa Yoldaş, AV.Fatih Zingal, Yönetim Kurulu Üyesi: İhsan Kılıç.