Geçtiğimiz sezon Almanya Bundesliga'da şampiyonluk yaşayan Bayern Münih, ligi 2. sırada bitiren ezeli rakibi Borussia Dortmund ile dün akşam karşı karşıya geldi. Bilindiği üzere Süper Kupa final maçı, koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler doğrultusunda Eylül ayına ertelenmişti.

Tüm kozlarını paylaşmak üzere Allianz Arena'da yeşil sahaya adım atan takımlar, futbolseverlere kıyasıya bir maç izletti. Her dakikası heyecan dolu olan maçta gülen taraz Bayern Münih oldu. Gördüğü her kupayı gözüne kestiren Alman takımı, bir kez daha Süper Kupa'yı kaldırmanın sevincini yaşadı.

BAYERN MÜNİH - BORUSSİA DORTMUND MAÇI GOLLERİ

Nefes kesen maç, Bayern Münih'in hızlı temposuyla 18. dakikada golu bulması ile başladı. İlk gol Corentin Tolisso tarafından kaydedilirken 32. dakikada Thomas Müller, topu filelerle buluşturarak farkı ikiye çıkardı.

Moral bozukluğuna yer vermeyen sarı-siyahlı takım, 39. dakikada Julian Brandt'in golü ile toparlandı. Maçın ilk yarısı, Bavyera takımının 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Borussia Dortmund'un 2. yarıdaki hırsı, 55. dakikada golü getirdi. Erling Haaland skora dengeyi getiren isim oldu. 2-2'lik eşitliğin ardından maçta tempo daha da arttı.

Mücadele Joshua Kimmich'in 82. dakikada yaptığı son dokunuşla 3-2 sona erdi. Bayern Münih, ezeli rakibi Borussia Dortmund'u bir kez daha yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu.