Almanya'da Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Kay-Achim SchönbachRusya Devleti Başkanı Vladimir Putin’i öven sözlerinin ardından gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti. İstifa baskıları sonrası, Schönbach, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hindistan'da bir düşünce kuruluşunda sarf ettiği ifadelerinin o an için kişisel düşünceleri olduğunu, bunların hiçbir şekilde Alman Silahlı Kuvvetlerinin pozisyonuna uymadığını ifade etmişti.

İŞTE ALMAN KOMUTAN'IN O AÇIKLAMALARI

Schönbach, Hindistan'da yaptığı ve Alman basınına yansıyan konuşmasında Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Putin'e anlayış gösterilmesi gerektiğini belirten Schönbach, "Onun gerçekten istediği göz hizasında saygıdır. Ve birine saygı göstermenin neredeyse maliyeti yok. Bu yüzden bana sorarsanız, onun talep ettiği ve hak ettiği saygıyı göstermek kolaydır." ifadesini kullandı.

Schönbach, en büyük tehdidin Çin olduğunu savunarak, "Bizim yani Almanya'nın ve Hindistan'ın Rusya'ya ihtiyacımız var. Çünkü Çin'e karşı Rusya'ya ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kendisinin dindar bir Hristiyan ve Rusya'nın da Hristiyan bir ülke olduğunu anlatan Schönbach, "Putin'in ateist olması önemli değil. Bu büyük ülkenin demokratik olmasa da ikili ortak olarak yanımızda olması Rusya'yı Çin'den uzak tutabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Schönbach, Rusya ile Ukrayna arasındaki ihtilafa da değinerek, "Kırım yarımadası gitti, geri gelmeyecek." ifadelerini kullandı ve Rusya'nın Ukrayna topraklarına el koymak istemesini "saçmalık" olarak nitelendirdi.