Koronavirüs vaka sayılarındaki artış tüm dünyada devam ederken kötü bir haber Almanya'dan geldi. Ocak ayına kadar tam kapanma uygulanmasına gitmeye hazırlanan Almanya'da, salgın başlangıcından bugüne kadarki süre zarfında en yüksek vaka seviyesi görüldü. Son 24 saat içinde 33 bin 777 vatandaş daha yeni tip koronavirüse yakalandı. Bu sayı, Almanya'da üzücü bir rekor olarak kayıtlara geçti.

ALMANYA'DA REKOR VAKA SAYISI ARTIŞI

Hatırlanacağı üzere Almanya, yeni tip koronavirüsün etkisini daha şiddetli bir şekilde göstermeye devam etmesi sebebiyle 10 Ocak 2021 tarihine kadar tam teşekküllü kapanmaya gitmeye ilişkin karar aldığını açıklamıştı. Ancak kapanmadan önce Almanya'daki koronavirüs vaka sayısında son 24 saat içinde rekor oranda bir artış gözlendiği belirtildi. 

Robert Koch Enstitüsü tarafından derlenen verilere göre Almanya'da son 24 saatte 33 bin 777 kişi daha koronavirüs oldu. Öte yandan, Almanya'da geçtiğimiz gün covid-19 kaynaklı olarak yaşamını yitiren kişi sayısı 813 olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da toplam vaka sayısı 1 milyonu geçti

Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre Almanya'da toplam vaka sayısı 1 milyon 439 bin 938'e kadar yükseldi. Gelen açıklamaya göre Almanya'da, yeni tip koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 24 bin 938 oldu.