Son 24 saatte koronavirüsten ölenlerin sayısı 952 olarak açıklandı. Vaka sayısı ise 27 bin 728 artarak 1 milyon 379 bine yükseldi.

ALMANYA'DA ÜZÜCÜ COVİD-19 REKORU

Yeni tip koronavirüs  vakalarının Almanya'da rekor kırmasının ardından hükümet iki kez tamamen kapanma kararı aldığını açıkladı. Koronavirüsün ikinci dalgasını çok ağır bir şekilde yaşayan Almanya'da, Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamalara göre; son 24 saat içinde 952 vatandaş hayatını kaybetti. Vaka sayısı da 27 bin 728 yükselerek toplamda 1 milyon 379 bin oldu.

ALMANYA TAMAMEN KAPANMA KARARI ALDI

Geçtiğimiz gün itibarıyla Almanya tamamen kapanmaya başladı. Bu doğrultuda bankalar,  eczaneler, süpermarketler, benzinciler ve postaneler gibi işletmeler dışında her yerin kapatıldığı açıklandı. Tedbirler doğrultusunda Almanya, 10 Ocak 2021 tarihine kadar sözü geçen işletmeler dışında kalan bütün işletmelerin kapalı olacağını açıkladı.

ÜLKENİN TEK UMUDU BİONTECH AŞISINA ONAY ÇIKMASI

Fakat gelen bilgilere göre koronavirüs kaynaklı ölüm sayılarının artması sebebiyle bazı siyasiler, alınan tedbir kararlarının daha fazla uzatılması talebinde bulundu. Siyasiler uygulanan sıkı tedbirlerin 2021 yılının Şubat ayına kadar devam etmesine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Şu an Almanya'nın tek umudu Avrupa İlaç Ajansı EMA'nın, Türk bilim insanları tarafından geliştirilen BioNTech aşısına bir an önce onay vermesi. 

Vaka sayılarına göre karantina süresine karar verilecek

Eğer planlandığı gibi 21 Aralık 2020 tarihinde aşıya onay verilirse Almanya'da derhal aşılama süreci başlayacak. Aşılamanın ardından vaka sayıları çok yakından takip edilecek ve bu doğrultuda Almanya hükümeti karantina süresinin uzayıp uzamayacağı hususunda karar verecek.

MERKEL BUGÜN BİONTECH KURUCULARIYLA BULUŞACAK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün BioNTech firmasının kurucuları Prof. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci ile diğer BioNTech yöneticilerinin de yer alacağı bir video konferans gerçekleştirecek.

Söz konusu konferansa Almanya'nın Sağlık Bakanı Jens Spahn ile Bilim Bakanı Anja Karliczek de katılım gösterecek.