Almanya'da dini bir provokasyon gerçekleştirildi. Gelen bilgilere göre ülkedeki Baden-Württemberg şehrinin Kornwestheim beldesinde bulunan caminin duvarına sprey boya ile 'intikam' yazıldı. Yazıyı kimin veya kimlerin yazdığı henüz tespit edilemedi. Caminin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bizi böyle saldırılarla korkutamazsınız." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı olan Kornwestheim Merkez Camisi'ne geçtiğimiz gece, sabah saatlerinde yazıldığı düşünülen 'intikam' yazısını gören görevliler, durumu polise bildirdi. 

DERNEKLER YASAKLANDIKTAN SONRA GERÇEKLEŞTİ

Kornwestheim Merkez Camisi Dernek Başkan Yardımcısı Osman Altın, bu saldırının ATİB'in de aralarında yer aldığı dernekler için yasak kararı çıkmasını öngören önergenin Alman Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından yaşandığına dikkat çekti. Altın, daha önce iki kez camiye saldırı düzenlendiğini ifade etti.

SALDIRI FAİLLERİ YAKALANAMADI

Altın, daha önce iki kez camilerine saldırıldığını, camideki camların kırıldığını belirtti. Bu saldırıların faillerinin tespit edilemediğine dikkat çeken Altın, 'intikam' yazısının da polise bildirildiğini, polisin de tutanak tuttuğunu beyan etti. Altın, bu defa olayın üzerinde ciddi bir şekilde durulması gerektiğini belirterek saldırganların kısa zamanda yakalanması temennisinde bulundu.

'BÖYLE SALDIRILARLA KORKUTAMAZSINIZ'

Camiye ait sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bizi böyle saldırılarla hiç kimse korkutamaz." ifadelerine yer verildi ve yerel siyasetçilere, korkaklıkla gerçekleştirilen saldırıyı kınamaları hususunda çağrı yapıldı.