Bildirgede, Türkiye'ye iş birliği mesajı verildi.

Almanya'nın öncülüğünde çevrim içi olarak gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısının sonrasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, iklim değişikliğiyle mücadele, ekonomi politikası, dijital dönüşüm ve uluslararası hususlarında 62 maddelik bir bildirge yayımlandı.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ BÖLÜM

"Uluslararası konularında iş birliği" başlıklı kısımda Türkiye'ye de yer verilerek, "Doğu Akdeniz'de gerilimi düşürmenin devam etmesi ve bölgesel krizlerin çözümüne yapıcı bir katkı sağlanması şartıyla Türkiye ile karşılıklı fayda sağlayan iş birliğine dayalı ilişkilere yönelik stratejik menfaatimizi tekrardan teyit ediyoruz ve karşılıklı yapıcı bir atmosferde iş birliğini genişletmeye hazırız" ifadesini kullandı.

Bildirgede, Doğu Akdeniz'de alakalı bütün aktörlerin temel problemlere sürdürülebilir bir çözüme katkıda bulunmaları doğrultusunda teşvik edildiğin altını çizdi.

Transatlantik ilişkilerin daha da güçlendirileceği aktarılan bildirgede, bu hususta iklim, dijitalleşme, teknoloji ve kurallara dayalı çok taraflı düzenin güçlendirilmesi alanlarında gelişme sağlayan bir gündemin takip edileceği ifade edildi.