Koronavirüs aktif olarak etkisi göstermeye devam ederken dünya ülkelerinin de bu virüse karşı olan mücadelesi sürüyor. Ancak virüse karşı hayati öneme sahip olan maske ve mesafe kuralları uygulanmadığı zaman koronavirüs kendine kolayca yer buluyor. Hali hazırda 1 milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs, bu kez Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ı vurdu. N-Tv tarafından yapılan haber doğrultusunda, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

ELEŞTİRİLERE MARUZ KALMIŞTI

Alman Bakan Jens Spahn, Nisan ayında bir hastaneyi ziyaret etmiş, ancak burada sosyal mesafe kuralına dikkat etmemişti. Bakanın bu davranışı Almanya'daki vatandaşlar tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Sosyal mesafe kuralını hiçe sayan Bakan Spahn da koronavirüse yakalananlar arasında yer aldı.

Almanya'da koronavirüs süreci

Koronavirüs verilerinin derlendiği "Wordometer" sitesinde yer alan bilgiye göre, Almanya'da şimdiya kadar 9 bin 962 kişi koronavirüs hasebiyle yaşamını yitirdi. Almanya'da toplam koronavirüs hasta sayısı 383 bini aştı.