'Silahlı Terör Örgütünü Desteklemek' ve 'Casusluk' suçlarından hükümlü olan firari sanık Can Dündar'ın ülkemize iade edilmesine yönelik çağrı için Alman yetkililerinden yanıt geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, prensipte geçerli olan Almanya siyasi gerekçeli mahkumiyet kararları hususunda iadenin söz konusu olmadığı belirtildi ve Dündar'ın Türkiye'ye teslim edilmeyeceği vurgulandı.

Firari konumdaki Can Dündar hakkında, mahkeme tarafından, "Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal ve Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme" suçundan ötürü 27 yıl 6 aylık hapis cezası almasına karar verilmişti.

ALTUN'DAN 'DÜNDAR'I İADE EDİN' ÇAĞRISI

Mahkeme kararından sonra konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Silahlı Terör Örgütünü Desteklemek' suçundan hüküm giyen Can Dündar'ın eylemlerinin basın özgürlüğü çerçevesine dahil olmadığını belirtip, Türk yargısını kabul etmeleri hususunda Almanya'ya çağrı yapmış ve Can Dündar'ın ülkemize iade edilmesini talep etmişti.

ALMANYA: MAHKUMİYET KARARLARINDA İADE YAPILMAZ

Almanya Dışişleri Bakanlığı'na mensup olan yetkililer Deutsche Welle gazetesine bir demeç vererek, prensipte geçerli olan Almanya siyasi gerekçeli mahkumiyet kararları hususunda iadenin söz konusu olmadığı hususunda bir açıklamada bulundu. Alman hükümetinin dünya genelinde bağımsız habercilik ve bağımsız medya için çaba harcadığına dikkat çekildi.