Almanya'da 16 yıl süren Angela Merkel döneminin ardından başbakanlık koltuğuna oturan Olaf Scholz, Türkiye'ye ilk ziyaretini bugün gerçekleştiriyor. Ziyaretin öncelikli gündeminde Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler yer alırken, görüşmede iki ülke ilişkilerinin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesi ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin ilerletilmesi konusunun da ele alınması bekleniyor.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz'u resmi törenle karşıladı.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Başbakan Scholz, ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı.

İlk defa yüz yüze görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Scholz görüşmesinin ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı ve bu süreçte yürütülen diplomatik görüşmeler olacak. Görüşmede, Antalya’da geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının yaptığı görüşmenin sürdürülmesi için atılabilecek yeni adımlar da değerlendirilecek.

Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki ilk üst düzey temasın Türkiye’de gerçekleşmesinin Antalya Diplomasi Forumu’nun amacına ulaşmaya başladığını gösterdiğini söylemişti.