Almanya Başbakanı Olaf ScholzRusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle NATO sınırlarına karşı oluşturduğu tehdit nedeniyle harekete geçme kararı aldı.

NATO'nun tüm üyelerini savunma kararlılığını hafife almaması konusunda uyaran Başbakan Scholz'dan bugün yeni bir açıklama geldi. Scholz, "NATO’nun her karış toprağını savunacağız" ifadelerini kullanarak, savunma bütçesine ilave 100 milyar euroluk ek ödenek ayırılacağını duyurdu.

100 MİLYAR EUROLUK EK BÜTÇE

Almanya'nın savunma harcamaları için 100 milyar euroluk fon kurduklarını söyleyen Scholz "Savunma harcamalarını GSYH'nin %2 seviyesine çıkaracağız" vurgusu yaptı.

Almanya'nın kısa süre içerisinde 2 LNG terminali inşa edeceğini duyurdu.

"Enerji politikası birinci önceliğe sahiptir. AB ile işbirliği içinde ilave doğal gaz satın alınacak. Ek olarak, mümkün olduğunca çabuk iki yerde sıvı gaz terminalleri inşa etmek istiyoruz."

PUTİN RUS İMPARATORLUĞU KURMAK İSTİYOR

Ulusal güvenlikleri için daha fazla yatırıp yapmaya devam edeceklerini söyleyen Scholz, Putin'in bir "Rus İmparatorluğu" yaratmak istediğini söyleyerek şunları ifade etti:

"Rusya’ya yönelik yaptırım paketinin eşine daha önce rastlanmadı. Rusya, eylemlerini bir gecede değiştirmeyecektir. Daha fazla yaptırım hakkımızı saklı tutuyoruz. Putin'in hukuk tanımazlığına izin verilmeyecek, zamanı geri çeviremeyecek. Yeni döneme girdik, dünya önceki gibi olmayacak. Rusya ile sürekli ve kalıcı bir güvenlik artık mümkün değil. Bundan sonra Rusya'yı bu savaş noktasına getiren agresif kararlarından geri döndürmek için her türlü yaptırımı yapmayı düşündüğümüzü belirtmek isterim. Putin'in savaş politikalarına karşı çıkan, protesto eden Rus vatandaşlarını da ayrıca buradan anmak isterim, sizlere saygı duyuyorum."

"Putin'e karşı durmalıyız. Ukrayna halkı sizin yanınızdayız" diyen Scholz Almanya'nın hava sahasını rus uçaklarına kapatacağını da açıkladı.