Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerini "provokasyon" olarak nitelendirerek önümüzdeki Aralık ayında gerçekleşecek olan AB toplantısında yaptırım kararı çıkarılabileceğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, AB üyesi Yunanistan ve Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz geriliminin gündemde olduğunu, önümüzdeki AB toplantısında Ankara'ya yaptırım uygulanması seçeneğinin gündemde bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerine "provokasyon" diyen Maas, sözde provokasyonların devamı halinde Ankara'ya yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

'PROVOKASYONLAR' DEVAM EDERSE YAPTIRIM UYGULANABİLİR

Türkiye birkaç aydır yoğun olarak Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Sondaj gemilerini hem Akdeniz hem de Doğu Akdeniz'deki NAVTEX bölgelerinde faaliyet yapmaları için gönderen Türkiye'nin Yunanistan ile olan gerilimlerinin AB toplantısının gündeminde olduğu aktarıldı. 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, provokasyonların devam etmesi halinde Aralık ayında gerçekleşecek olan AB toplantısında Ankara'ya yaptırım uygulanması konusunun değerlendirmeye alınmasını beklediğini söyledi.