Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında yer almasını öngören, FETÖ’nün de destek verdiği ‘Bir Ev’ projesinin temeli atıldı. Almanya Meclis Başkanı’nın da katıldığı törene Dışişleri’nden tepki geldi.

Almanya’nın başkenti Berlin dün skandal görüntülere ev sahipliği yaptı. Cami, sinagog ve kilisenin bir arada yer almasının planlandığı, İslam ayağı terör örgütü FETÖ tarafından desteklenen projenin temel atma törenine Almanya’nın Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble ve Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller de katıldı.

Berlinde skandal Alman Meclis Başkanı FETÖ’cülerle aynı törende

DEVLET DESTEKLİ

2011 senesinde gündeme gelen ‘House of One’ adlı projeye, Türkiye’deki 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ardından Ankara’nın bütün itirazlarına karşın İslami camiayı temsilen yalnızca FETÖ’nün Almanya’daki görünen yüzü olan ‘Diyalog ve Eğitim Vakfı’ derneği katıldı. 47 milyon Euro’luk projeye federal hükümet 20 milyon Euro, Berlin eyaleti ise 10 milyon Euro destek verirken, kalan kısım bağışlarla sağlanıyor.
Ankara: Vahim hata

Dışişleri Bakanlığı, skandal törenle alakalı “Bu proje, üç dini bir araya getirmeye değil, fakat ayrıştırmaya ve bir terör örgütünün meşrulaştırılmasına hizmet eder” açıklaması yaptı. FETÖ’nün Almanya’da yaşam sürdüren Müslümanları hiçbir şekilde temsil edemeyeceği vurgulanan bildirimde “Temennimiz, yapılan bu vahim yanlıştan dönülmesi ve projede Müslümanların hakiki temsilcilerine yer verilmesidir” şeklinde ifade edildi.