Alman devi Volkswagen şirketi, Kocaeli'de bulunan Ford Otosan fabrikasına yeni bir yatırım yapma kararı aldı. Alman basınının yaptığı habere göre, ikili anlaşmaların gereğince VW Transporter minibüsleri Kocaeli'de üretilecek.

VW'DAN 20.5 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Ford Otosan, geçen hafta 20.5 milyar TL'lik yeni yatırım açıklaması yapmış, Kocaeli fabrikasının yıllık orandaki üretim kapasitesinin, yıl 2026'da 440 bin araçtan tam 650 bin araca kadar çıkarılacağını bildirmiş, bu da Alman basınında büyük yer edinmişti.

Ford ve Volkswagen (VW) global ölçekte ortak elektrikli ve ticari araç üretim anlaşmalarını duyurmuştu. Ancak iki markadan da henüz resmi olarak bir açıklama gelmemesine rağmen, VW Transporter modeli araçların üretimi, Kocaeli içindeki fabrikaya kaydırılacak. Ford Otosan ise 2022 yılında batarya montaj fabrikasını devreye almak için hazırlanıyor.

YENİ ÜRETİM FIRSATLARI DOĞURMASI BEKLENİYOR

Akşam Gazetesi'nin yaptığı habere göre, son yatırımla beraber Kocaeli fabrikasında e-Transit, hibrit ve yüzde 100 elektrikli araçlar dışında VW Transporter model araçlar da bantlardan çıkarılıp dünya pazarlarına kadar ulaştırılacak.VW ve Ford firmalarının global anlamdaki iş birliği etkilerinin Kocaeli fabrikasına, sadece Transporter değil de daha küçük ticari araçlara da büyük anlamda katkı yaparak üretim fırsatları doğuracağı bekleniyor.