Allame anlatıyor: “Başlangıçta, o dönem yaşadığım çeşitli sağlık problemleri ve sonrasında insan hayatının ortak günlük sıkıntılarıyla birebir uyuştuğunu düşündüğüm bu fikrin, son aşamasında bir insanın tüm arzularını yıkımlarını, özetle hayatını, ölüm fikriyle metaforize etmeye çalıştım.”

Feat’ler dikkat çekiyor

İsminin aksine bütününde karamsar bir fikirle üretilmeyen şarkılardan oluşan albüm, aslında insan hayatının her döneminin detaylı fotoğrafını çekiyor. Dolayısıyla hem eğlenceli, hem karamsar, hem de öfkeli sesler duyulacak komplike bir anlatıma sahip albüm

Tam 30 şarkının yer aldığı albümde feat’ler de dikkat çekiyor. Allame’ye “Galaktik” şarkısında Joker, “Topla” ve “Karam” şarkılarında Cem Aydoğdu, “Zombie Land” şarkısında Şehinşah, “Simurg” şarkısında Vesca, “Dilemma” şarkısında Asil Slang, “Gece 4”te Harim, “Metropolis”te Türker, “Neden” şarkısında Eypio, “Şehrin Işıklarında” Ozbi, “Girdap”ta Defkhan eşlik ediyor. 

“Ölüm bir hatırlatıcı”

“İnsan hayatının her anı, ölüm fikriyle anlam kazanır. Bundan dolayı tüm anılarımız, yaşadığımız bütün mutluluklar, sevdiğimiz insanlar, keyif aldığımız aktiviteler, yıkımlarımız, yaradılış gereği bir gün yok olacağımızı bildiğimiz için kıymetlidir. Dolayısıyla ölüm, aslında çok önemli bi kıymet hatırlatıcısıdır” diyen Allame’nin “Ölüm” albümü 26 Nisan’da tüm platformlarda yayınlandı.

Yönetmenliğini Allame, görüntü yönetmenliğini Taha Baydemir’in üstlendiği “Ömür” şarkısının klibi de Allame YouTube kanalında müzikseverlerle buluşacak.