TBMM'ye götürülen yeni bir teklif kabul edildi. Bu bağlamda tekel bayilerin 22.00-06.00 saatleri arasında alkollü içecek satışı yapması yasaklandı. Yasağa rağmen satış yapanlara 65 ila 320 bin TL'ye varana kadar ağır para cezaları uygulanmasında karar kılınmasına rağmen geçtiğimiz gün İstanbul'da yapılan gözlemler doğrultusunda bu yasağın dikkate alınmadığı görüldü. İstanbul'daki tekel bayilerin hem vergi kaçırdığı, hem de alkollü içecek satışı yasağına uymadıkları gözlerden kaçmadı. 

ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞI YASAĞINI DELİYORLAR

Kadıöy, Sarıyer, Bostancı, Maltepe, Bahçelievler ve Avcılar semtlerinde bulunan bazı tekel bayiler, gece yarısından sonra alkollü içki satışı yasağına uymadı. Bununla da yetinmeyip kredi kartıyla aldıkları ödemelerde bayinin yüzde 18 oranındaki vergiyle birlikte alkol fişi kesmesi gerekmesine rağmen bu bişlerin kuruyemiş veya sigara satışı fişleri üzerinden kamufle edildiği öğrenildi. Söz konusu bayiler hem yasağı deliyor, hem de devleti maddi anlamda zarara sokuyor.

Tekel bayiler, 22:00-06:00 saatleri arasındaki alkol satış yasağını hiç umursamadan paket servis ile alkol götürmeye devam ediyor. TBMM'de alınan karara göre bu yasağı delmenin bedeli 65 ila 320 bin TL'ye kadar ulaşan para cezası olsa bile bayiler vurdumduymaz tavırlara devam ediyor.

TBMM'DE KABUL EDİLEN YENİ ALKOL SATIŞ YASAĞI TEKLİFİ

Henüz reşit olmamış (18 yaşını doldurmamış) bireylere alkollü içki satışı yapanlarla ve 22.00-06.00 saatleri arasında alkollü içkileri perakende olarak satanlar hakkında, bu fiilin işlenmesinin ardından geçecek 5 yıl içinde söz konusu yasağı üç kez ihlal etmeleri durumunda, söz konusu şahısların içki ve açık alkollü içki satış belgeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edilecek ve belgesi iptal edilen kişilere 2 yıl boyunca yeni belge çıkarma hakkı tanınmayacak.