Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ bölgesindeki ilerleyişi sürüyor. Bu bağlamda 180'den fazla köy, 3 kasaba ve pek çok stratejik tepe ele geçirildi. Azerbaycan kuvvetlerinin ilerleyişinin Karabağ bölgesinin Ermenistan işgalinden tamamen arındırılacağı güne kadar devam edeceği belirtilmişti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölgede işgalden arınmış yerlere geçici özel idareler kurulmasında karar kıldı. Söz konusu kararname yine Aliyev tarafından imzalandı.

İşgalden kurtarılan bölgelere geçici idareler kurulacak

Söz konusu özel idarelerin hareketleri Devlet Sınır Hizmeti ve Savunma Bakanlığı ile koordineli bir halde gerçekleşecek. Özel idareler, enerji ve su temini sistemlerinin, ulaşım ve telekomünikasyon altyapı tesislerinin, çevre için yüksek tehlike kaynağı olan özel tesislerin, su depolarının ve önemli tesislerin güvenliğinden sorumlu tutulacak.

 

Dağlık Karabağ'da kamu düzenini ve güvenliğini koruyacak

Aliyev'in imzaladığı kararnameye göre idarelerin kamu güvenliğinden ve düzeninin sağlanmasından da sorumlu olacağı öğrenildi. İdareler askeri teçhizatlarla (silah ve mühimmatlar) birlikte patlayıcı ve zehirli maddelerin toplanması görevini de yapacak.