Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapılan açıklamalarda hem Ermenistan'a, hem de Azerbaycan topraklarına barış gücü göndermeye kalkan ülkelere çok net mesajlar verildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalardan satır başları şu şekilde listeleniyor...

YENİLDİKLERİ ZAMAN ÇİRKİNLEŞİYORLAR

Ermenistan'ın saldırına ilişkin konuşan Aliyev, ülkenin daha önce de Hocalı'da katliam yaptığını hatırlatarak, "Ermenistan'ın bu çirkin politikası anlaşılabilir. Çünkü savaş alanında yenildiklerinde her zaman çok çirkin davranışlara başvuruyorlar. Sivillere karşı acımasız olmaları yaygın olarak biliniyor." dedi.

KÖY VE KASABALAR İŞGALDEN ARINDIRILDI

Azerbaycan güçlerinin başarıyla ilerlediğini belirten Aliyev, "Birçok kasaba ve köy işgalden kurtarıldı. İşgalden kurtarma operasyonumuz başarıyla devam ediyor. Bu sabah bana söylendiği gibi, Azerbaycan ordusu bu yönde daha büyük adımlar attı. Bu konuyla ilgili bir açıklama zamanı gelince yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

BARIŞ GÜÇLERİ KONUŞLANDIRILMASI İKİ ÜLKENİN RIZASINA BAĞLI

Bölgede barış güçlerinin konuşlandırılmasıyla ilgili konuşan Aliyev, bu işlem için hem Ermenistan'ın hem de Azerbaycan'ın rıza göstermesi gerektiğini vurgulayarak şu açıklamaya değindi:

Bugün barış gücü göndermek dediğimizde Azerbaycan topraklarından bahsettiğimizi ve iznimiz olmadan hiçbir ülkenin topraklarımıza barış gücü gönderemeyeceğini herkes anlamalı. Bu uluslararası hukuka aykırıdır ve kabul edilemezdir.