Haydut devlet Ermenistan, 27 Eylül tarihinden bu yana Azerbaycan'a gerçekleştirdiği saldırılarla sivil halkı, köyleri, okulları ve dahi mezarlıkları bile bombalayarak insanlık suçu işlerken, dünya ülkeleri bu zulme ve katliama sessiz kalıyor ve Azerbaycan'a ateşkes çağrılarında bulunarak bu insanlık suçunu görmezden geliyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu ateşkes çağrılarına sert bir şekilde çıkışarak çağrı yapan ülkelerin hepsine resti çekti.

ERMENİSTAN ATEŞKESİ BİLE İHLAL ETTİ

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, Moskova zirvesinde bir araya gelerek ateşkes kararı almıştı. Bu karara göre iki ülke 72 saat boyunca saldırıları durduracak, çatışmalarda esir düşenleri ve cenazeleri teslim edecekti. Ancak Ermenistan bu insani ateşkesi dahi bozarak kalleşliğini tüm dünyaya göstermiş oldu. Buna rağmen dünya hala ısrarla ateşkes çağrılarına devam ediyor.

BU DA AZERBAYCAN'IN KURTULUŞ SAVAŞI

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ateşkes çağrısı yapan ülkelere şu ifadelerle rest çekti:

Her savaş vahşettir, kayıplardır, insanların çektiği acılardır, sevdiklerini kaybetmeleridir. Ancak fark şu ki bu savaş, Azerbaycan halkı için bir kurtuluş savaşı, Ermenistan için ise bir istila savaşıdır. Sözde Dağlık Karabağ Ordusu'nun aslında olmadığı hiç kimse için sır olmayıp, uluslararası arabulucuların da zaten bildiği bir gerçektir.