Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar hakkındaki endişelerini dile getirdi. Macron, müzakerelerin yeniden başlaması ve ateşkes sağlanması gerektiğini belirtirken Aliyev, müzakereleri en başta bozan tarafın Ermenistan olduğunun altını çizerek Erivan yönetimini suçladı. 

SİVİLLER ÖLDÜRÜLDÜ, YÜZLERCE BİNA YERLE BİR OLDU

Cumrhurbaşkanı Aliyev, ilk olarak Ermenistan'ın sivil yerleri hedef alarak 19 Azerbaycan Türkü'nün hayatını kaybettiğini bildirirken 60 kişinin de bu saldırılarda yaralandığını ve yüzlerce binanın harabeye döndüğünü belirtti.

Hatırlanacağı üzere Ermenistan, geçtiğimiz günlerde sivil halkı hedef almış, yerleşim yerlerini top atışına tutmuş; bu bağlamda Azerbaycan seferberlik ilan ederek karşılık vermişti.

MÜZAKEREYİ ERİVAN YÖNETİMİ BOZDU

Aliyev'in Macron'a verdiği yanıtta, müzakere sürecini bozan tarafın Erivan yönetimi olduğunu belirttiği öğrenildi. Bu bağlamda karşılık veren Azerbaycan, işgal altındaki toprakların kurtulması için yoğun bir çaba sarf etti. Ermenistan güçlerine ait pek çok askeri teçhizat bu doğrultuda imha edildi.