Ulusa sesleniş konuşmasında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferine değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bunun bir zaferden öte olduğuna dikkat çekerek Ermeni faşizmini yok ettiklerini açıkladı. Dağlık Karabağ'da 44 gün süren savaşın sonunda Azerbaycan galip gelmiş, Ermenistan bozguna uğrayarak barış anlaşmasını imzalayıp haksız yere işgal ettiği bölgelerden çıkmak zorunda kalmıştı.

27 YIL SONRA KELBECER'E GİRİLDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kelbecer'in işgalden kurtarılmasıyla ilgili halkına tebriklerini gönderdi. Kelbecer bölgesinin 27 yıl önce Ermenistan tarafından işgal edildiğini hatırlatan Aliyev, bunun büyük bir trajedi olduğunu dile getirdi. Her bölgenin işgal edilmesinin büyük bir trajedi olduğunu açıklayan Aliyev, Karabağ'daki büyük iller arasında olan Kelbecer'in Ermenistan tarafından büyük hasara uğratıldığına dikkat çekti.

VAHŞİLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Kelbecer'de yer alan 24 bin hektarlık ormanın Azerbaycan için büyük bir servet olduğunu vurgulayan Aliyev, Ermenilerin bu ormanları keserek yağmalandığını ve satışını gerçekleştirildiğini beyan etti. Ermenilerin Kelbecer'deki vatandaşların evlerine gidip orada yaşadıklarını, alamayacakları evcil hayvanları öldürdüklerini, okulları yaktıklarını anımsatan Aliyev, "İşte görün, hangi vahşiler ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı. Ermenistan Ermenistan'a karşı yalnızca bir zafer kazanmadık larına vurgulayan Aliyev Ermeni faşizminin yok ettiklerini söyledi

SUŞA'YA GİDEN YENİ BİR YOL YAPILIYOR

Şuşa kentine doğru giden yeni bir yolun yapılması için inşaat sürecinin başladığını açıklayan Aliyev, Sovyet döneminde Ağdam ve Hankendi bölgeleri arasında yer alan bir yolun Şuşa'ya doğru gittiğini aktardı. Şimdi ise Füzuli bölgesinden yeni bir yol yapacaklarını belirten Aliyev, bu yolun Hocavend içinin bir kısmından geçeceğini belirterek inşaatın en kısa sürede tamamlanması adını talimat verdiğini duyurdu.

RESTORASYON TALİMATI VERİLDİ

Bunun büyük bir iş olduğuna dikkat çeken Aliyev, yol üzerinde vadiler, tepeler ve ormanlar olduğunu belirterek işin çok zor olduğunu ama yapacaklarını beyan etti. Demiryollarını da restore edeceklerini açıklayan Aliyev, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Demiryolu'nun restore edilmesi ile ilgili olarak ön talimatların çoktan verildiğini dile getirdi.