Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'daki savaşta; Ermenistan ordusundan kaçan asker sayısının 10 bini aştığını söyledi. Aliyev, bu itirafın Ermenistan tarafından yapıldığını söyledi.

27 Eylül 2020 tarihinde başlayan Dağlık Karabağ savaşı toplamda 44 gün sürmüş, Azerbaycan ordusu yıllar süren hasretin ardından tekrar topraklarına kavuşmuştu. Azerbaycan ordusu, 200'den fazla köyü ve pek çok kent merkezini kurtarınca, Ermenistan teslim olmak zorunda kaldı.

Rusya, Ermenistan, Azerbaycan arasında ortak bir bildiri imzalandı. Buna göre Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşması yapıldı. Barış anlaşması kapsamında Ermenistan; haksız olarak işgal ettiği Dağlık Karabağ bölgesini Azerbaycan'a teslim etmeyi kabul etti.

ASKERLER SAVAŞ ESNASINDA FİRAR EDİYORDU

Dağlık Karabağ savaşı, Ermenistan saflarında bulunan askerler için oldukça korkunç geçti. İstikrarla ve kararlılıkla ilerleyen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, cephede Ermenistan ordusunu büyük bir bozguna uğratınca, Ermeni askerler bulundukları konumları bir bir terk etmeye başladı.

Ermeni'ye ordusundaki disiplinsizlik tüm dünyanın gözü önüne serilirken, Ermenistan insanlık dışı bir hamle yaparak kendi askerlerini zincir ve kelepçelerle bağladı ve savaş alanından kaçmalarını engelledi.

ERMENİSTAN ORDUSUNDAN 10 BİNDEN FAZLA ASKER FİRAR ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında, Dağlık Karabağ bölgesinden Ermeni askerlerinin çekilmesine ilişkin bilgilendirme yaptı. Bu bağlamda Aliyev, Ermenistan ordusundan kaçan asker sayısının 10 bini geçtiğini, bu verilerin bizzat Ermenistan tarafından itiraf edildiğini söyledi. Azerbaycan ordusunun gazabından kaçan asker sayısının 10 bini aştığı öğrenildi.