Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz gün Ağdam şehrinde kalan tek sağlam camiiyi ziyaret etti. Bunun üzerine Batı'dan 'mabetleri koru' çağrısına yanıt veren Aliyev, "Camileri kapatanlar ve içine domuz kafası atanlar mı ders verecekmiş bize, onlar mı eleştirecekmiş?" ifadelerini kullandı.

ALİYEV VE EŞİ ALİYEVA, AĞDAM'A GİTTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgalinden kurtardığı Ağdam şehrini ziyaret etti. Ana yapısı tek sağlam kalan camiiyi ziyarette bulunan Aliyev, harabe halindeki, yerde örtü dahi bulunmayan camiye saygısından ötürü ayakkabılarını çıkarıp girdi.

Eşi Mihriban Aliyeva'yla birlikte camiiyi ziyaret eden Aliyev, Mekke'den aldığı Kur'an-ı Kerim'i cami görevlisine hediye etti. Buradaki konuşmasında Ağdam'ın yıkıldığını görmenin oldukça üzücü olduğunu belirten Aliyev, "Dualarımı işiten ve bana bu gücü veren Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullandı.

BATILI LİDERLER HRISTİYAN MABETLERİ KONUSUNDA 'ENDİŞELİ'

Ermenistan'a karşı olan savaş süresince Türkiye'nin ve bizatihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan'a manevi ve siyasi destek verdiğini ifade eden Aliyev, Batılı liderlerin Azerbaycan'ın işgalden arındırdığı bölgelerde bulunan Hristiyan mabetleri konusundaki endişelerine çok sert yanıt verdi.

Kimsenin endişelenmesine gerek yok

Aliyev, Batılı liderlere çok sert tepki gösterdi. Aliyev'in konuşması şu şekilde:

Kimsenin, özellikle de İslamofobik duyguların fitilini ateşleyen batılı liderlerin bu konuda endişelenmesine mahal yok. Ayrıca onların bu konuda söz söylemeye hakkı da yok. Bizim toprağımızda bulunan bütün mabetler bizim tarihi eserlerimizdir. Camileri kapatanlar, camilere domuz kafası atanlar mı ders verecek ve endişelerini bildirecek bize? Bize herhangi bir endişelerinizi aktarmanıza gerek yok, tarihi tüm eserler devletimizin koruması altındadır.