Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte ortak bir basın açıklamasında bulundu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, bugün Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmanın, Türkiye'nin gelişmiş sanayisini Azerbaycan'a getireceğini söyledi.

Aliyev tarafından yapılan konuşmada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye gibi bir kardeşin yanımızda olması bizleri daha çok güçlendirir. Aziz kardeşimi karşılarken her zaman derim ki, dünyada Azerbaycan ve Türkiye gibi yakın ülke yoktur. Bizi orta noktada birleştiren hem ortak tarih hem de din, dil, medeniyet, siyaset ve edebiyatımızdır. Türkiye'nin gücü bizim gücümüzü de arttırır. Dünyanın pek çok ülkesinde Türkiye, adaleti ve hakkı savunur, ezilmiş halkların yanında olur, hukuku ve adaleti korur. Erdoğan Türkiye'si, bugün dünya için bir örnektir.

TÜM DÜNYA TÜRK HALKININ GELİŞMİŞ SANAYİSİNİ GÖRDÜ

Mertlik, bağımsızlık, gelişme ve cesaret örneğidir. Bugün ülkelerimiz arasında imzalanan sözleşme de Türkiye'nin gelişmiş sanayisini Azerbaycan'a getirecektir. Bugün imzalanır metinler çok küçük bir yer tutmaktadır. Tüm dünya, Türk halkının istikrarını ve zekasını, ayrıca gelişmiş sanayisini bir kez daha gördü.

HEM LİDERLER HEM DE HALKLAR BİR YERDEDİR

Azerbaycan askerleri ve Türk askerleri Azadlık Meydanı'ndan beraber geçtiler. Azerbaycan ve Türkiye bayrakları bezendi. Bunlar insanların yüreklerinden gelen duygulardır. Bu bizlerin asırlar boyunca kurduğu servettir, bizim üstünlüğümüz ondadır ki hem liderler hem de halklar bir yerdedir, birbirlerine 'kardeş' diye hitap eder.

YENİ İŞ BİRLİĞİ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR

Sevinçli günlerde de, ağır günlerde de ve bu günde de beraberiz. Yeni anlamda iş birliği oluşturmamız gerekiyor. Bütün bölge ülkeleri bundan faydalanabilir. Geleneksel Azerbaycan-Türkiye-Gürcistan işbirliği var. Aynı zamanda İran-Rusya-Türkiye işbirliği de var. Tüm bu platformları birleştirerek tek bir platform haline getirebiliriz.