Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan'a karşı tarihi bir zafere imza atan kardeş ülke Azerbaycan'da bir Zafer Günü Töreni düzenlendi. Törene Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım gösterdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zafer Günü Töreni'nde çok kritik açıklamalarda bulundu.

İşte Aliyev'in açıklamalarından satır başları;

Kardeşim Erdoğan 'Bu muharebe haklıdır, Türkiye her daim Azerbaycan'ın yanında' demiştir. Bu da bizim birliğimizin kanıtıdır. Türkiye'nin gösterdiği destek her bir Azerbaycan vatandaşını sevindirmiş, gururlandırmıştır. Vatan muharebesinin daha ilk saatleri itibarıyla Türkiye'nin gösterdiği desteği hissettik.

KARABAĞ, AZERBAYCAN'IN AYRILMAZ PARÇASIDIR

Tekrar birliğimizi, haklarımızı bütün dünyaya gösterdi. 44 gün boyunca devam eden çatışmalar neticesinde bir galibiyet alarak işgale son verdik. 44 günün her günü, bizlerin şanlı tarihidir. Uzun yıllar boyunca bir bu sorunu dile getirdiik ve sonunda bu çatışmayı savaş meydanında kazandık. Diplomatik ve siyasi zaferler meyve verdi. Dağlık Karabağ toprakları, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır.

YILDAN YILA AZERBAYCAN'IN ÜSTÜNLÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Bizler bu zamana kadar sadece güç topluyor, ülke ve siyaset dahilinde güç kazanıyor ve ordumuzu güçlendiriyorduk. Yıllar geçtikçe Azerbaycan'ın üstünlüğü daha çok ortaya çıktı. Ermenistan ise bizimle rekabet edemedi.

KENDİ İSTEĞİNİZLE ÇIKMAZSANIZ BİZ ÇIKARIRIZ DEDİM

Eğer Ermenistan topraklarımızdan kendi isteğiyle çıkmazsa, biz savaş yoluyla bunu yapacağız diyerek mukaddes Kuran-ı Kerim'e el basıp, Azerbaycan'ın toprağını koruyacağıma dair yemin ettim. Azerbaycan, tarihi adaletini sağlamıştır. Hak ve hukuk ise ağızda kalınca harp kaçınılmaz olmuştur. Ermenistan'ın söylemleri ve hareketleri, savaşı kaçınılmaz kılmıştır.

TEK GÜN DAHİ GERİ ÇEKİLMEDİK

Eylül'de Ermenistan, Azerbaycan'a ait toprakları işgal etmeye kalkışınca gereken cevabı verdik. 44 günde 1 gün dahi geri çekilmedik. 30 yıllık savunmayı yardık geçtik. Suşa'yı alınca Ermenistan'ın belini kırdık ve onları teslim olmaya mecbur bıraktık. Suşa'nın geri alınması tarihi bir olaydır. Sonuna kadar gidip savaş meydanında galip olduk. Düşmanı mecbur ettik, siyasi alanda da kazandık.