Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, bugün çevrimiçi olarak düzenlenen divan kurulunda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugün çevrimiçi olarak yapılan divan kurulunda açıklamalarda bulundu.

Sarı lacivertli takımın başkanı, Erol Bulut'tan şampiyonluğa kadar çok sayıda konuyla alakalı konuştu.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

Geçen hafta bizim için karlı geçti, rakiplerimiz puan kaybetti. Artık her maçımız final. Hepinizin bildiği gibi bundan sonra her maçımız final. Olağanüstü bir lig yaşıyoruz pandemiden ötürü. Geçen yıl lige ara verildi, yeni sezon hemen başladı. Düşme kaldırıldığı için 21 takımla sıkışık bir takvim var.

"Hakem hatalarından ötürü puan kayıpları oldu ama vazgeçmedik"

Geldiğimiz noktaya baktığımız vakit iç sahada kötü dış sahada ise çok iyi bir sezon yaşıyoruz. Bütün bunlara karşın beklemediğimiz kayıplar yaşadık, hakem hatalarından ötürü puan kayıpları oldu ama vazgeçmedik ve geri döndük.

"Kadro derinliğimiz şampiyonluk yolunda avantaj yaratacaktır diye umuyorum"

Son viraja girerken Fenerbahçe'miz, bir kez daha şampiyonluk adayı olarak anılmaya başlandı. Diğer şampiyonluk adayı rakiplerimize göre kadro derinliğimiz bize bu süreçte avantaj yaratacaktır diye umuyorum.

"Erol Bulut duruşuyla, efendiliğiyle çok örnek bir kişidir"

Takımımızın bugünlere gelmesinde emeği olan Erol hocaya da teşekkür ediyoruz. Buraya gelmemizde çok büyük katkısı vardır. Duruşuyla, efendiliğiyle çok örnek bir kişidir. İnşallah teknik direktör kariyerine çok iyi bir şekilde devam eder. Her vakit desteğimiz onunla birlikte olacak.

"Emre Belözoğlu'na kalan haftalarda güvenimiz tam"

Erol hocamızla yollarımızı ayırdıktan sonra Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu'yla yola devam etme kararı aldık. Emre Belözoğlu teknik adam tecrübesiz olsa da zekasıyla bu işin altından kalkacaktır. Ona kalan haftalarda güvenimiz tam.

"Garip bir sezon geçiriyoruz"

Taraftarın olmaması bizi de etkiledi. İç sahada olumsuz anlamda tarihi bir rekor kırarken, dış sahada ise üstün bir performans sergilediğimiz garip bir sezon geçiriyoruz.

"Son 15 yıldır Fenerbahçe'ye yapılanları bütün Türkiye biliyor"

Son 15 yıldır Fenerbahçe'ye yapılanları bütün Türkiye biliyor. Komplo teorilerinden bahsedeceksek en çok canı yanan küme bizizdir. Taraftarımızdan rica ediyorum şampiyonluğa odaklansınlar. Son günlerde futbolu saha içinden saha dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Biz bunlara tek tek yanıt vermeyeceğiz. Taraftarımızdan ricam maçlarımıza odaklanalım, işimize bakalım.

"Biz bu mevzuya bir gecede karar vermedik"

Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri de 1959 evveli şampiyonluklarımız geliyor. Bu hususların tartışılmasını olumlu buluyorum. Gerekli başvurularımızı yaptık fakat bazılarının dediği gibi geçmişte herhangi bir başvuru söz konusu değildir. Biz 3 yıldır çalışıyoruz. Geçmiş yönetimler de bu çalışmaları yapmıştır. İki yönetim kurulu üyemiz de geçmişteki faaliyetlerde yer almıştır. Biz bu mevzuya bir gecede karar vermedik. Dönemimiz bitmeden, lüzumlu başvuruları yaptık.

"GSTV'de bile konuşmaya hazırız"

Galatasaray'ın kurucusu merhum Ali Sami Yen'in Galatasaray ile Fenerbahçe'yi kıyaslarken Türkiye şampiyonluğu ifadesi kullandığı ortadadır. Biz futbol tarihine ve Cumhuriyet tarihine sahip çıkıyoruz. Bizim iddiamızı sağlamlaştıran çok sayıda yerel bilgi ve belge söz konusudur. Ayrı ayrı yerlerde, ayrı ayrı zamanlarda konuşacağımıza, birlikte çıkalım, istediğinizde yerde, hem de sizin kanalınızda bile konuşmaya hazırız. Sizlerin belirleyeceği şahıslarla bu konuları konuşalım, polemiklere fırsat vermeyelim.