Son dönemlerde siyaset gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023'te gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olup olmayacağı iddiaları var. Son olarak bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Aday olmayacağımı kim söyledi size?" şeklindeki sorusuyla aday olup olmayacağına ilişkin iddiaların bulanmasına sebep olmuştu.

AKŞENER: BEN DE ADAY OLMAK İSTERİM, İDDİASI OLAN HERKES İSTER

Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmamasıyla ilgili bir soru da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yöneltildi. Akşener, bu konuyla ilgili Kılıçdaroğlu ile herhangi bir konuşma gerçekleştirmediklerine dikkat çekerek, kendi adına gelen soruların hep aday olup olmayacağıyla ilgili olduğunu dile getirdi. Akşener, her Türk vatandaşı gibi kendisinin de hayalinin aday olmak olduğuna vurgu yaparak, "İddia sahibi olan herkes aday olmak ister." diyerek Kılıçdaroğlu'na atıfta bulundu.

'BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MEMNUNUZ'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de gerçekleşen görüşmelerdeki adaylık açıklamaları hatırlatılınca Akşener, kendisiyle bu konuyla ilgili konuşmadıklarını söyledi. İzlenecek yolun seçim zamanı geldiğinde belirleneceğinin altını çizen Akşener, Millet İttifakı'nın 4 partiden oluştuğunu ve seçtirdikleri belediye başkanlarından memnun olduklarını kaydederek, kendi adına aday olmak istediğini, iddası olan herkesin de adaylığını ortaya koymak isteyeceğini vurguladı.