www.cafesiyaset.com/özel

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini açıklamasına saatler kala katıldığı programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını destekleyecekleri yönünde açıklama yapmıştı.

Meral Akşener’in adımı kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının önüne geçmek için atılmış bir adım olarak yorumlanmıştı.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ise Meral Akşener’in amacının iki ismi gündemde tutarak Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı durumunda elini güçlendirerek bazı tavizler almak olduğunu yazdı.

Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa kendi seçmenini CHP’ye kaptırmaktan ve milletvekili sayısında HDP’nin gerisinde kalmaktan korktuğunu ifade etti.

Zafer Şahin, Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini gündemde tutarak Kılıçdaroğlu karşısında elini güçlendirmek istediğini, böylece bazı tavizler almayı amaçladığını belirterek kulislerde dolanan bir bilgiyi paylaştı.

Zafer Şahin’in Milliyet gazetesinde yayınlanan yazısındaki o bölüm şöyle;

Bunu engellemek ve seçmene “Masada kontrol bizde” mesajı vermek için CHP liderinin önüne koydukları 4 şarttan bahsediliyor Ankara’da…

1- Ekonomi yönetimi İyi Parti’ye verilecek.

2- Akşener, Yürütmeden Sorumlu 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan edilecek.

3- İçişleri Bakanlığı İyi Parti’ye bırakılacak.

4- Hükümet Sözcülüğü görevini İyi Partili bir isim üstlenecek.

www.cafesiyaset.com/özel