İYİ Parti’nin masadan kalkmasının ardından dikkat çeken bilgiler gelmeye devam ediyor.

Gazeteci Melik Yiğitel, Akşam Gazetesi’nde kulis bilgisi paylaşan bir haber kaleme aldı.

Yiğitel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın “Biz masadan kalkmadık, belki kaldırıldık diyebiliriz” sözlerini CHP’li bir kaynağına sorduğunu açıkladı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ AYARTILMAYA ÇALIŞILMASINA TEPKİ

CHP’li kaynağının kendi belediye başkanlarının ayartılmaya çalışıldığına tepki gösterdiğini belirten Yiğitel, “İYİ Partili yöneticinin iddialarını CHP'li önemli bir kaynağıma sordum. CHP'li kaynağım, Meral Akşener'in masadan kendisinin kalktığını, üstelik kalkarken de masayı dağıtarak gitmek istediğini söyledi. Akşener'in dayatma açıklamasının gerçekle örtüşmediğini, Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık bir yıldır iki belediye başkanına adaylık yolunun kapalı olduğunu net anlattığını ve mutlaka masadaki genel başkanlardan birinin aday olması gerektiğini açıkladığını söyledi.” ifadesinde bulundu.

‘BEN ADAYIM’ DESE KİMSE KIZAMAZDI

Yiğitel, CHP’li kaynağının şu sözlerine yer verdi:

“Öncelikle ortada ciddi bir ahlak sorunu olduğunu gördük. Sırtımızı dayadığımız bir partinin genel başkanı, dayadığımız o sırta hançer saplamak istedi. Hem Genel Başkanımızı aday olarak istemediğini açıklıyor, hem de bizim iki belediye başkanımıza açıktan çağrı yaparak partimizi karıştırmak istiyor. Bunu siyasi etiğin neresine koyacağız. Madem öyle çık, ‘Ben de adayım’ de. Buna o zaman kimse kızamazdı. Kaldı ki Akşener bunu 2018'de yaptı ve kimse de tepki göstermedi.”

MASADAKİ ‘KİRLİ PAZARLIK’ İFŞA OLDU

Diğer taraftan İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış Altılı Masa’daki ‘kirli pazarlığı’ ifşa etti. Karakış, CHP'nin masadaki 4 partiye 54 vekil vadettiğini açıkladı.

RAKAMLARDA UZLAŞILDI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican ise katıldığı bir televizyon programında Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin son toplantı öncesi CHP ile anlaştığını söyledi.

4 partinin CHP listelerinden seçime gireceği için adaylık konusunda Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ve 5 liderin Akşener'e karşı anlaştığını dile getiren Andican, "Rakam vermeyeceğim, belli rakamlarda uzlaşılmış" ifadelerini kullandı.