Akkuyu Nükleer Güç Santrali iş ilanlarının Yenibiriş sisteminde farklı meslek dalları için yayınlanmaya başladığının bilgisini veren Karaboğa, şu ifadeleri kullandı:

"Santral projesinde saha içerisinde birçok meslek dalından adayın kendisine özel ilanları bulabileceği bir iş yelpazesi var. Akkuyu Nükleer Güç Santrali iş ilanları arasında güvenlik elemanı, kaynakçı, çelik montajı için montajcı, şoför, mekanik tesisatçı, ahşap işçisi/marangoz, boya badana ustası gibi mavi ve gri yaka çalışacak personel ilanları yer alıyor. Ancak burada sadece saha içerisindeki çalışanlardan söz etmiyoruz. Proje için mühendisler, beyaz yaka ofis çalışanları gibi farklı alanlarda da iş ilanları var."
Karaboğa, Yenibiriş'in ülke içerisindeki katma değerli istihdam çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, insan yönetimi için bir taraftan da yüksek teknolojili ürünler üretmeye devam ettiklerini kaydetti.

Karaboğa, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yenibiriş olarak sadece ülkemizin nitelikli iş gücü için değil saha çalışanlarımızın da aradıkları işe bir an önce kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle geniş çaplı istihdam projeleri bizim için çok değerli ve kritik. Bu nedenle hem beyaz yaka hem gri yaka hem de mavi yaka çalışanlarımız ve şirketlerimiz için teknoloji üretmeye devam edeceğiz."