Üretimi TEI'de gerçekleştirilen, "TEI-TS1400" adlı ilk milli helikopter motorunun teslimi, bir törenle gerçekleştirildi.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da, Türkiye açısından çok önemli olan bu gelişmeyle alakalı birtakım değerlendirmelerde bulundu.

MİLLİ TEKNOLOJİ VİZYONU MEYVELERİNİ VERİYOR

Sosyal medya platformu Twitter'dan bir açıklama yapan Bayraktar, savunma sanayisindeki 2000'li yıllarda başlatılan "Milli Teknoloji" vizyonunun, milli jet motoru geliştirmedeki süreçte meyvelerini vermeye başladığını dile getirdi.

Bayraktar, "Bu alanda bütünüyle milli tasarım ile yerli üretim kabiliyetiyse daha yakın bir zaman diliminde kazanıldı. Bugün ise önceden yalnızca belirli parçaları üretmeyi başarabildiğimiz türbin jet motorlarında, bütünüyle milli tasarım ile yerli üretim kabiliyetini elde etmiş olduk. Bunu birkaç türbin motorunda da başarmıştık." ifadelerine yer verdi.

 

AKINCI TÜRBİNLİ MODELİ MOTORLAR AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Bayraktar, çekirdeği deniz ve hava platformlarında da kullanılabilecek olan, daha güçlü bir helikopter motoru üretildiğine dikkat çekerek, kazanılan bu altyapının, AKINCI türbinli modelindeki motorların milli olarak üretimi açısından da çok önemli olduğunu kaydetti.