Telefonunuzu 100'e kadar şarj etmek basit işlemlerden biri gibi görünebilir. Ancak bir evreden sonra telefonların pil ömrü kısalmaya başlar. Bu, telefonunuzun yavaşlamasına ve şarjının çabuk bitmesine neden olur.

Bazı durumlarda telefon tamamen dolmadığı sürece şarjdan çıkarmayız. Ancak her telefonda farklı işleyen belirli özellikler bulunur. Telefonların şarjı belirli bir kapasiteye ulaştıktan sonra şarj dolumu yavaşlamaya başlayabilir.
 
Telefonu şarj ederken genellikle göz ardı edilen büyük problemlerden biri aynı zamanlamalarda telefonu kullanmak. Şarj ettiğiniz sırada telefonu kullanıyorsanız, pil sağlığı bir süre sonra düşmeye başlayacaktır. Bunun sonucunda telefonlar geç şarj edilip, çabuk tüketilmesine neden olur.
 
Aynı zamanda telefonu uçak moduna alarak şarj etmek ve dolmasını beklemeden belirli aralıklarla sürekli şarj aletine bırakmak zamanla yıpranmasına yol açacaktır. Bir süre sonra bataryanın yavaşladığını fark edebilirsiniz.
 
Telefon nasıl şarj edilmeli? - Pilinizin P-80 arasında kalmasını sağlamalısınız. Bu sayede pil ömrü uzayabilir ve daha uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.
 
- Gün içerisinde birkaç defa kısa aralıklarla şarj edebilirsiniz. Ancak şarj sırasında telefonu kullanmak iyi bir fikir değildir. Bu sayede pilin aşırı ısınmasını önlemiş olursunuz.
 
- Kablosuz şarj ve güç tasarrufu modu çoğunlukla işe yarayan yöntemler arasında yer alır. Pilin ömrünü uzatabilmek ve sorunsuz kullanmak için güç tasarrufu modu pilin uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.
 
- Telefonu şarj etmeden önce kutusundan çıkarmalısınız. Birçok kişi telefonunu gece şarjda bırakarak uyuyor. Gece boyunca şarj ediyorsanız bu duruma daha dikkatli olmanız gerekir.
 
Telefonun pil ömrünü uzatmak için aşırı sıcak veya soğuk alanlarda kullanmaktan kaçınmalısınız. Buna ek olarak orijinal şarj cihazı kullanmak her zaman daha verimli sonuçlar verir. Bataryanın şişmesi, renk değişikliği gibi sorunlarla karşılaştığınızda kullanmayı bırakıp alanında yetkili biriyle görüşmelisiniz.