Türkiye, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin olarak korsanlığa müsaade edilmeden, konunun diplomatik yollarla çözüme kavuşması taraftarı olduğunu açık bir şekilde bildirmişti. Fransa'nın desteğiyle provokatif eylemlere devam eden ve sürekli masadan kaçan Yunanistan'ın ise her hamlesi, suyu bulandırmak adına olunca Türkiye son çareyi gözdağı vermekte buldu.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Tarık Oğuz, canlı yayındaki çarpıcı ifadeleriyle gündemi değerlendirdi.

TÜRKİYE'YE POSTA KOYULAMAZ

Akdeniz Fırtınası tatbikatının derin anlamları olduğunu vurgulayan Oğuz, Türkiye'yi hedef alan herkese gücümüzü gösterdiğimizi de belirterek verilmek istenen mesajın çok açık olduğuna dikkat çekti. 

Oğuz, "Türkiye kendine yakın bölgede kendisine posta koyulamayacağını söylüyor. Üst bir perdeden askeri hazırlıkların en son noktaya geldiğini gösteriyor. Kriz bir şekilde tırmanır, başka bir mecraya evrilirse askeri anlamda gerekli tüm cevabın verilebileceğini söylemeye çalışıyor." dedi.

DİPLOMATİK YOLLAR YETERSİZ KALDI

Çarpıcı ifadelerle konuşan Oğuz, iki ülke arasındaki sorunun diplomatik yollarla çözülebilme ihtimalinin pek olmadığını belirterek, "Askeri metodlar artık hiç olmadığı kadar işin içine girmiş durumda. Ne kadar sağlam durursanız o kadar sonuç elde edersiniz. Türkiye bu mesajı vermeye çalışıyor." dedi.

TATBİKAT DEVAM EDECEK

Bugün Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı başlayan Akdeniz Fırtınası tatbikatı, 10 Eylül'e kadar devam edecek. Tatbikat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılacak.