Bahsettiğimiz diyetin adı Akdeniz diyeti. Bu diyet Akdeniz’e yakın yerlerde yaşayan insanların benimsediği beslenme alışkanlıklarından yola çıkılarak yapılmış bitki temelli bir diyettir. Bu diyetin içerisinde sebzeler, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlar bulunuyor. Uzmanlar ise en sağlıklı ve etkili kilo verme yönteminin aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürmenin en etkili yollarından biri olarak bu diyeti görüyor. Eğer ki Akdeniz diyeti aracılığıyla kilo vermek istiyorsanız ilk olarak diyet listesinde hangi besinlerin olacağını iyice araştırmalısınız. Bu listede yer alması gereken yiyecekler şunlardır:
 
Brokoli, lahana, ıspanak, karnabahar, havuç, Brüksel lahanası, salatalık, patates, tatlı patates ve domates gibi sebzeler Muz, elma, portakal, armut, çilek ve üzüm gibi meyveler Fındık ve tohumlar Fasulye, mercimek, bakliyat, nohut ve bezelye gibi baklagiller Yulaf, kahverengi pirinç, arpa, mısır ve çavdar gibi tam tahıllar Somon, sardalye, ton balığı, uskumru, istiridye ve yengeç gibi deniz ürünleri Tavuk,ördek, yumurta gibi kümes hayvanları Zeytinyağı.

 
Akdeniz diyeti insan vücudunda birçok olumlu etkiye sahipken bunlardan en önemlisi kolesterolü dengede tutmasıdır. İçerisinde bulunan besinlerden ötürü vücudun doymuş yağ ve trans yağ alımını keserek, inme ve kalp krizi gibi kalp hastalıkları riskini en aza indirir. Bunun yanı sıra yüksek tansiyon hastaları için oldukça faydalı olan sodyumlu gıdalar içermesinden ötürü hem bu soruna çare olur hem de şeker dahil rafine karbonhidratların tüketimini en aza indirir. Sebze ağırlıklı ve lif ağırlıklı bir diyet olmasından ötürü daha zinde daha canlı ve daha sağlıklı olmanın önünü açar.

 

KAYNAK:yeniakit.com