Diyarbakır’da AK Parti Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur’un “HDP İlçe binası açılışına katıldığı”na dair haber gerçek dışı çıktı. Söz konusu etkinliğin, bir eczane açılışı olduğu, açılışa ilin ileri gelenlerinin katıldığı bildirildi. Ayrıca açılışın Mart ayında yapıldığı saptandı. Başkan Yağmur'u hedef tahtasına oturtan, doğrudan da Cumhur İttifakı'nı yıpratma amacı güden kumpasta TV100 ve Habertürk başrol oynadı.

Kardeşini görevden aldı

Kumpasın sebebi de çok geçmeden netleşti. İddiaya göre, Veysel Yağmur, Necat Gülseven’in kardeşi Besri Gülseven’i geçtiğimiz günlerde, “yolsuzluk yaptığı” gerekçesiyle ilçe teşkilatındaki görevine son verdi. Necat Gülseven ise kardeşinin görevden alınması üzerine, medya gücünü kullanarak Veysel Yağmur'a yönelik haber yaptırdı.

Altaylı devrede

Veysel Yağmur ve açılışa katılanlar üç gün önce haberi yalanlarken, Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, bugün köşesinde aynı yalanı sürdürdü. Üstelik Habertürk’ün daha önce yaptığı haber de Altaylı’yı yalanladığı ortaya çıktı. Ancak, Altaylı'yı yalanlayan haber apar topar kaldırıldı. AK Parti'li Veysel Yağmur’a yönelik yapılan algı operasyonun arkasından ise TV100 televizyonunun sahibi Necat Gülseven çıktı.