AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yeni anayasa çalışmaları, erken seçim talepleri, muhalefet partilerinin ittifakı ile Kılıçdaroğlu’nun söylemleri gibi birçok gündem konusunda açıklama yaptı. 

Dağ'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar:

 

' MUHALEFET FIRSATÇILIK PEŞİNDE'

"Muhalefet bir seçim kaybettikten sonra birkaç gün bekliyor, sonra da 'erken seçim' diye söylenmeye başlıyor. Erken seçim söylerken kendi içlerinde seçime yönelik hazırlıkları var mı? Buna baktığınızda böyle bir durumun da olmadığını görüyoruz. Ülkenin, halkın da böyle bir gündemi yok. Muhalefet burada salgında siyasi fırsatçılık peşinde." 

'FARKLI BİR SENARYO GÖRECEĞİZ'

"Akşener, daha önce HDP ile ilgili bir siyasi partidir açıklaması oldu. Sonra PKK'nın yanında konumlandırıyoruz dedi. Demirtaş'ın bir kahvaltı daveti olmuştu ona da sıcak yaklaştıklarını gördük. Burada devamlı bir zikzak durumu var. HDP'nin oylarına ihtiyacımız var, HDP'nin oyları olmadan AK Parti'yi gönderemeyiz diyorlar. Akşener, 2 ay sonra da çıkıp HDP, ortak aday diyebilir. 2023 seçimlerinde karşı tarafında, adaylığı genel başkanlara bırakmayacak kadar önem verdiğini düşünüyorum. Bu sebeple genel başkanların adaylığı değil bence farklı bir senaryo göreceğiz."

"KILIÇDAROĞLU O KADAR CESUR DEĞİL"

"Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacak kadar cesur olduğunu düşünmüyorum." 

HDP'YE YENİ KAPATMA BAŞVURUSU

"Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararın takibi olacağız."

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI TAMAM

"Bir masa etrafında bizim anlaşmamız gerekiyor. MHP'nin ki hazırlandı, bizimki hazırlandı. İkisinin ortak bir çerçevede birleştirilmesi için çalışma sürüyor." 

"AÇILMA KARARINDAN HERKES MEMNUN"

"1 Haziran'dan itibaren geniş kapsamlı bir açılma oldu. Açılma ile birlikte esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın memnun olduğunu gördüm. Aşılama hızlı bir şekilde devam ediyor."