AK Parti, seçimde yaşanan oy kaybının nedenlerini tam ve net olarak tespit edebilmek için çalışmayı başlattı.

AK Parti 31 Mart seçim sonuçlarının değerlendirilmesi için 4 çalışma kurulu oluşturuyor. Kurullar oy kaybının nedenlerini ortaya koyan raporlar hazırlayacak. Bu raporlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sunulacak. Ayrıca partinin yetkili kurullarında masaya yatırılacak.
 
Kurulların sorumluluğu Ar-Ge Başkanlığı olacak. Parti içi ve parti dışından uzmanlar kurullarda görev alacak.
 
Seçim sonuçları seçimin ardından yapılan MYK toplantısında değerlendirilmişti. 4 saat süren toplantıda Ali İhsan Yavuz ve Yusuf Ziya Yılmaz, seçim sonuçlarına ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Oy düşüşünün en çok nerelerde olduğunu anlattı. Sızan bilgilere göre toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ekonomi ve emeklilikle ilgili vatandaş mesajını verdi. Mali disiplin çerçevesinde ne yapılabilir, ülkenin imkânları nelerdir buna bakacağız. Teşkilatımızla ilgili millete dokunması noktasında bir eleştirisi varsa bu konuda kendimize bir çekidüzen vermemiz lazım. Milletle büyümüşüz, milletle yoğrulmuşuz, milletle yol alıyoruz. Dolayısıyla millete mesafe koyan bir anlayışa asla müsamaha gösteremeyiz. Bu noktada olan arkadaşlar varsa onlarla ilgili önümüzdeki süreçte gereği neyse yapılır” ifadelerini kullandı.
 
MYK üyeleri de görüşlerini ifade etti. Süreçteki sorunlar ve oy kaybına ilişkin sebepleri sıraladılar. Sızan bilgilere göre MYK’da bir istifa gündeme gelmedi. MYK üyeleri olağan kongre sürecinin başlatılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Ekonomi yönetimi de toplantıda hazır bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat toplantıda yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi planına bağlı kalarak, vatandaşı ekonomik olarak rahatlatacak adımları bakanlarla değerlendirdiği belirtildi. Mali disiplinin öneminin vatandaşa anlatılması gerektiği konuşuldu.