AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikŞebnem Şirin cinayeti hakkında açıklama yaptı. 

Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sözcü Çelik, "Kaybettiğimiz her can canımızı yakıyor. Kadınların maruz kaldığı şiddet ise tüm canları kahrediyor." ifadelerine yer verdi.

"YARGILAMA SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Kadına şiddet insanlığın inkarıdır. Her kadın cinayetiyle insanlık yok oluyor. 
#ŞebnemŞirin’e Allah'tan rahmet diliyoruz. Kaybettiğimiz her can canımızı yakıyor. Kadınların maruz kaldığı şiddet ise tüm canları kahrediyor.

Kadına dönük şiddeti özendiren ve teşvik eden her sözü mahkum etmeliyiz. Canileri besleyen kültürel ve zihinsel her yaklaşımla mücadele topyekun olmalıdır. Bu mücadele bir politik ve toplumsal tartışma alanı değil, şiddete karşı dayanışma olmalıdır.  Yargılama sürecini yakından takip edeceğiz. 

ŞEBNEM ŞİRİN OLAYI NEDİR?

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde tüyler ürperten bir cinayet işlendi. Kuyumcusu toptancısı olarak çalışan Furkan Zıbıncı, apart dairesinde 25 yaşındaki üniversite öğrencisi sevgilisi Şebnem Şirin ile buluştu. İkili arasında bilinmeyen bir nedenle başlayan kavga, korkunç bir sonla bitti.

Tartışmanın ardından Şebnem Şirin, Furkan Zıbıncı'yı sırtından bıçaklayarak hafif şekilde yaraladı. Duruma öfkelenen Furkan Zıbıncı, genç kız arkadaşını elleriyle boğdu.