Özlem Zengin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret ederek, tüm basın mensuplarının gününü kutladı, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifine ilişkin randevu talebine olumsuz yanıt verdiğini aktaran Zengin, "Bu randevu vermeme siyasi etiğe uygun değil, aynı zamanda olayın ağırlığı ile de örtüşmüyor." ifadesini kullandı.

Anayasa teklifinde başörtüsü konusunun farklı bir yeri olduğuna dikkati çeken Zengin, şunları söyledi:

"40 yıldır devam eden bir problemden bahsediyoruz. Bununla alakalı da hiç kimsenin bir itirazı yok, herkesin hemfikir olduğu bir mesele. Bunun, anlık gelişen siyasi bir mesele karşısında teraziye konularak kanaat ortaya koyulmasını üzüntü verici buluyorum. Başörtüsü siyasi bir malzeme değil; bizim için hayati önemli bir mesele. HDP'nin Anayasa Mahkemesinin kararından dolayı, CHP ve İYİ Parti'nin de yarın komisyonda görüşülecek mesele yüzünden kabul etmediklerini ifade ettiler. Onlar açısından üzüntü vericidir."

Zengin, yarın saat 12.00'de MHP ile bir araya geleceklerini belirterek, bu konuda açıklama yapacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Savaş baltasını kaldırarak uzlaşmaya gelen bir siyasi hareket, dünya siyaset tarihinde yoktur." ifadesinin aktarılması üzerine Zengin, "Özgür Bey bunu bana söylemedi, bana söylemiş gibi açıklama yapmış. 'Savaş baltası' falan demedi bana. Deseydi daha ağır bir diyalog geçerdi aramızda." sözlerini sarf etti.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda yarın CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması fezlekelerinin görüşüleceğini anımsatan Zengin, şunları kaydetti:

"Bunlar karşısında hukuken mutlaka bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu konular aynı terazide tartılabilen konular değil. Bunlar farklı mahiyetteki konular. Bunları bu şekilde tartıp bir şarta bağlı görüşme olamaz. Başörtüsüne dair konuyu hala anlayamadıklarını görüyorum, biz yolumuza devam edeceğiz. 'Hayır' demek için bir hazırlık da olabilir. Normal şartlarda anayasa teklifine hep 'evet' diyeceklerini düşündüm, bu olan bitenlerden sonra 'hayır' demek için kendilerine bir zemin mi arıyorlar diye düşündüm. Biz başlatmadık bu süreci, Sayın Kılıçdaroğlu başlattı. Kendi başlattığınız sürece sahip çıkarsınız ve kavgalarınızı ayırırsınız."

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla PMD'yi ziyaret etti.

PMD nezdinde tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Akbaşoğlu, "Hepinize sağlık, afiyet, huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı diliyorum." dedi.