İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yoldan geçen bir araçtan ateş açıldı. Sabah binaya gelen görevliler camdaki kurşun izini görünce polise bildirdi. Olay yerine gelen polis inceleme başlattı.

Yapılan incelemede il başkanlığının camlarına 2 kurşun isabet ettiği belirlendi. Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir.

Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır.

Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.

AK PARTİ'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırı sonrası İYİ Parti İl Başkanlığı’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"YAKIŞIKSIZ VE PROVAKATİF DİLİ KINIYORUZ"

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de açıklamalarda bulundu:

İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz.

Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır.

Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz.

DESTİCİ: İYİ PARTİ CAMİASINA GEÇMİŞ OLSUN

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Silahlı saldırıları kınıyorum. İYİ Parti camiasına geçmiş olsun. Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri kabul etmiyorum." açıklamasında bulundu.