Halil Sezai, 67 yaşındaki komşusunu tekme tokat döverken görüntülenmiş, bu görüntüler sosyal medyada yayılarak büyük ses getirmişti. Pek çok sosyal medya kullanıcısından tepki gelmeye devam ederken bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Ömer Çelik, sosyal medya platformu Twitter üzerindeki resmi hesabından yaptığı paylaşımlarda Halil Sezai'yi çok sert bir dille eleştirerek, alçakça bir şiddet uyguladığını, bunun insanlık dışı olduğunu yazdı.

Ömer Çelik'in ifadelerinden satır başları;

'KENDİNE SANATÇI DİYEN BİR BARBAR'

Kendine sanatçı diyen bir barbar, yaşlı bir adama alçakça bir şiddet uyguluyor. Her sağlıklı insanın vicdanen reddedeceği alçakça bir davranış bu. Bu azgın ve ahlaksız şiddeti uygulayanın insanlığından bahsedilemez ki sanatçılığından bahsedilsin.

ALÇAKLIĞIN ÖLÇÜSÜ SİYASİ POZİSYON DEĞİLDİR

Bu barbara “muhalif” ya da “iktidar karşıtı” diyerek sahip çıkanların olması ise utanılacak bir durum. Alçaklığın ölçüsü siyasi pozisyon olmaz. Ahlakı ya da alçaklığı iktidar karşıtlığı üzerinden değerlendirmek akıl ve vicdan yoksunluğudur.

BU ŞİDDET, TOPLUMUN AHLAKINA UYGULANIYOR

Yaşlı bir insana uygulanan bu şiddet toplumun ahlakına ve vicdanına uygulanıyor. Yapan kişinin kimliğine bakarak bu şiddeti sahiplenenler daha büyük şiddete imza atıyor. Buna kim prim veriyorsa, tüm kavramları istismar eden zihinsel bir şiddeti yayıyor. 

Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz

Bu alçak eylem sonucu şiddete uğrayan mağdur vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz.