AK Parti, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını sebebiyle kongre sürecine ara vermişti. Bugüne kadar ise AK Parti teşkilatında yüzde 65 oranında bir değişim oldu. AK Parti'deki kongre sürecinin bundan böyle salgın seyrine göre ilerleyeceği, bu sebeple 28 Mart 2021 tarihi için planlandığı bilinen 7'nci Olağan Büyük Kongre'nin Nisan ayında yapılması yönünde planlar çiziliyor.

Teşkilatında yeniliğe giden AK Parti, bu kapsamda 2023 seçimlerine de yavaştan hazırlık yapmaya başladı. Buna göre parti, Z kuşağı ile kadın seçmenleri için kritik bir çalışma gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI YAPILDI

Kadın ve gençlerin en fazla hangi sosyal medya uygulamasını tercih ettiğne ilişkin bir araştırma yapılı. Araştırma doğrultusunda kadınların en fazla Facebook, Whatsapp, Twitter ve Instagram platformlarını, genç kesimin ise TikTok, Instagram ve Twitter kullandığı sonucuna varıldı.

SOSYAL MEDYA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİMİ VERİLECEK

Buna göre, teşkilata "Sosyal Medya Okur Yazarlığı Eğitimi" verileceği öğrenildi. AK Parti, eğitimi ilk olarak gençlere ve kadınlara verecek. Eğitimde, teşkilat üyelerine sosyal medya platformlardaki yalan haberlere ve bilgi kirliliğine karşı nasıl hareket etmeleri gerektiğine yönelik dersler verilecek ve bu kapsamda, sosyal medyadaki algı operasyonlarına karşı bir mücadele verilmiş olacak.

YALAN HABERLERE KARŞI CİDDİ BİR ÇALIŞMA

AK Parti kurmayları, internette yer alan yalan haberlere karşılık ciddi anlamda bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Bu işin tekniğini kavramışsanız, bir haberin gerçek veya yalan olduğunu çok iyi anlarsınız. Eğitimimiz içinde sosyal medya okur yazarlığı da bulunuyor. Bir haberin doğru veya yalan olduğu nasıl anlaşılır, ilk olarak hangi tarafa bakılır, bu soruların cevabını vereceğiz, ardından kadın ve genç seçmenler hususundaki yol haritamızı çizeceğiz." ifadelerini kullandı.