AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İran'a uygulanan yaptırım ve dayatmalar karşısında herkes sessiz kalırken sesini tek yükselten kişi Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmuştur. Cumhurbaşkanımız, kardeş İran'a karşı yapılan haksızlıklara her daim karşı çıktı." dedi.

 

BU ÇİRKİN DİLİ KINIYORUZ

Twitter'dan açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

İran'dan bazı siyasetçilerin, Cumhurbaşkanımız Erdoğan hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. İran'ı ve İranlı siyasetçileri her daim dost ve kardeş olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran'ın düşmanlarını karıştıracak kadar pusulalarını kaybettiler. 

Haddini aşan İranlı siyasetçiler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkında konuşurken saygılı olmaları gerekmektedir. İran'ın zor zamanlardaki dostu olan Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerindeki düşmanların sevinmesine sebep oluyorlar.

Unutmasınlar ki nükleer çalışmalar hususunda İran halkına haksızlık yapılırken bu haksızlığa karşı İran ile anlaşma yapan yalnızca Cumhurbaşkanımız ve Brezilya devlet başkanı olmuştu. Haksızlıklar karşısında sessiz kalmayan Cumhurbaşkanımıza saldıran kişiler İran düşmanlarını sevindiriyor.