Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etmek üzere katıldı. Ardından kameralar karşısına geçiş yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli gündem konularını değerlendirdi.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları...

Ömer Çelik, sözlerine, bugünün Öğretmenler Günü olması sebebiyle tüm öğretmenleri teker teker teşekkür edip şükranlarını göndererek başladı. Her insanın hayatındaki dönüm noktasında muhakkak bir öğretmenin yer aldığını ifade eden Çelik, hiçbir öğretmenin hakkının ödenemeyeceğini dile getirdi. Öğretmenler Günü vesilesi ile öğretmenlere tekrardan teşekkür eden Çelik, özellikli koronavirüs (covid-19) salgını süresince çok büyük gayretler gösteren eğitimcilere, AK Parti MYK'sı olarak şükranlarını sunduklarını ifade etti.

CHP İKTİDARA GELİRSE 'S-400'LERİ İPTAL EDECEK

Ömer Çelik, Türkiye'nin niçin S-400 füze savunma sistemlerini satın aldığını açıkladı. Türkiye'nin öncelikli olarak müttefiklerinden Patriot talep ettiğini, ancak müttefiklerin satış yapmadığını dile getiren Çelik, geçici olarak buraya yerleştirilen patriotların müttefikler tarafından alındığını da söyledi.

Uygun şartların Rusya tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, Patriotları almaya hazır olduklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ise iktidara geldikleri zaman S-400'leri iptal edeceklerini söylediklerini hatırlatan Çelik, bunun ithal ikameci ve özenti bir anlayış olduğuna dikkat çekerek, demokrasiyi bir mal gibi gördüklerini ve bir yerden bir yere ithal edeceklerini sandıklarını söyledi.

BU YANLIŞI DÜZELTMESİNİ BEKLERDİK

Türkiye'nin hava savunması için ihtiyaç duyduğu sistemleri neden iptal edeceklerine ilişkin soru soran Çelik, CHP zihniyetinin Türkiye'nin Libya'daki meşru çıkarlarını korumak adına girdiği mücadeleyi de eleştirdiğini söyledi.

Hafter yönetiminin, milli çıkarlara halel getirmek istediğini vurgulayan Çelik, "Suriye'den asker çekelim istiyorlar. Tüm bunlardan sonra Joe Biden'a yönelik olarak demokrasi vurgusu yapanların siyasi bilinçten yoksun, ahlaki açıdan da asla kabul edilmeyecek sözler sarf ettiği kanaatindeyiz. Biz bu yanlışı düzeltmelerini beklerdik. Bu ahlaki açıdan kabul edilemezdir, demokratik açıdan da bir saygısızlıktır." dedi.

İRİNİ HAREKATINA PROTESTO

Avrupa Birliği'nin yürüttüğü yeni Harekatı çerçevesinde Birgül Türk Ticaret gemilerinden Birine bir Alman savaş gemisinin yaptığı aramayı şiddetle protesto ettiklerini açıklayan Çelik, söz konusu Alman savaş gemisinin hiçbir nezaketi gözetmeden insani yardım malzemelerini taşıyan bir gemiye müdahale ettiğini belirtti. Bu müdahalenin meşrulaştırmaya çalıştığını belirten Çelik, ambargoyu delen tarafın Türkiye olmadığını belirterek, Türkiye'nin BM'nin destek verdiği yönetimi desteklediğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI REFORMLAR

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı reform, yargı, hukuk ve siyasi reformların AK Parti'nin siyasi kimliğinden birer parça olduğunu vurguladı. Türk siyasi hayatına önemli bir reform uygulamasını paketlerle ve uygulamalarla ortaya koyduklarını belirten Çelik, reformun vatandaşların talepleri anlamına geldiğini söyledi.

Reformun ayrıca demokrasinin bir toplumun tüm kılcal damarlarına ulaşması demek olduğunu söyleyen Çelik, reform sürecinin demokrasinin derinliği olduğunu aktardı. Reformu başka anlamlara taşımaya çalışan kişiler olduğunu vurgulayan Çelik, şartların her an değişebileceğini söyleyerek toplum taleplerinin siyaseti temsil edilmesi hususunda yeni mekanizmalara ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Bunun ancak siyasal reform ve hukuk reformu ile gerçekleşebileceğini belirten Çelik, devletin ana sahibinin ancak vatandaşlar olduğunu söyledi.