Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Yüksel, “İleriyi gör, Şişli’yi değiştir” sloganıyla projelerini ve meclis üyelerini tanıttı. Kurtuluş Caddesi'ni araç trafiğine kapatacakları duyuran Yüksel, “Kurtuluş Caddesi'ni İstiklal Caddesi'nden sonra İstanbul'un en çok turist çeken tüm dünya markalarının olduğu prestijli bir cadde yaparak cazibe merkezi haline getireceğiz" ifadesini kullandı. Yüksel, ilçedeki otopark sorununa da çözüm üreteceklerini ve 5 yıl sonunda İstanbul'daki en fazla zemin altı otoparkına sahip ilçenin Şişli olacağını sözlerine ekledi.

Şişli'nin geleceğine dair vizyon projelerini ve meclis üyelerini tanıttığı toplantıda AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Mimar Gökhan Yüksel'e; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili MKYK Üyesi Sevan Sıvacıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Rabia İlhan ve Av. Adem Yıldırım ile ilçe başkanları da eşlik etti.

Şişli için gerçekleştirilecek 37 projenin detaylarının aktarıldığı programda, belediye meclis üyesi adayları da tanıtıldı.

Yüksel, “Sayın başkanımız Murat Kurum'a 31 Mart gecesi Saraçhane'de balkon konuşması yaptırmak boynumuzun borcudur. 30 yıldır yönetilemeyen Şişlimizin 5 yıl daha boşa geçirecek ne zamanı ne de tahammülü yoktur. Şişli Belediyesi S.O.S vermektedir. Zafer inananlarındır ve zaferimiz yakındır” ifadelerini kullandı.

Yüksel, “65 yıl önce Şişli’ye yerleşmiş bir ailenin evladı olarak Şişli’de doğdum büyüdüm, Şişli Evlendirme Dairesi'nde evlendim ve halen Şişli’de yaşamaktayım ve Şişli’nin tüm sorunlarını ezbere biliyorum” diyerek projelerini tanıttı.

KURTULUŞ'TAN İSTİKLAL'E…

Şişli'yi en güvenilir ilçelerden biri haline getireceklerini söyleyen Yüksel, Kurtuluş Caddesi projesi ile vatandaşlardan büyük alkış topladı. Yüksel, Kurtuluş Caddesi Projesi için, “Kurtuluş'tan İstiklal'e sloganıyla tasarladığımız bu projemiz Kurtuluş Caddemizi araç trafiğine kapatarak caddenin bir başına bir de sonuna yapacağımız iki yüksek kapasiteli otoparkla, geçmişte hizmet veren nostaljik tramvayımızı hizmete alıp araç trafiğini kapattıktan sonra da Kurtuluş Caddesi'ni İstiklal Caddesi'nden sonra İstanbul'un en çok turist çeken, tüm dünya markalarının olduğu prestijli bir cadde yaparak cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

ŞİŞLİ HAMİDİYE ETFAL HASTANESİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Feriköy Millet Bahçesi, spor kompleksi, cephe rehabilitasyon projeleri, amfi kütüphane ve kitap kafe projesi, Nişantaşı Moda Akademisi, Kuştepe Müzik Akademisi, Esentepe Gastrosanat Akademisi’nin de içinde kültürden sanata eğitimden spora sağlıklı huzurlu ve güvenli yaşama dair projelerini anlatan Yüksel, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili projesini de açıkladı. Yüksel, “Şişli Hamidiye Etfal Hastanemiz, cennet mekan Abdülhamid Han tarafından vakfedilmiş Hamidiye Şişli Etfal Hastanesi'ni Sağlık Bakanlığı'mızın iş birliğiyle yeniden inşa edeceğiz" dedi.

EN FAZLA ZEMİN ALTI OTOPARKINA SAHİP İLÇE ŞİŞLİ OLACAK

Akıllı otopark ve kapalı pazar yeri projelerini de anlatan Yüksel, “Zemin altı otoparklarının bir katını haftada 1 gün pazar yeri olarak tahsis edeceğiz. Şişlimizin altını otopark yaparak saatlerce park yeri aramaya son vereceğiz. Bu konuda çok iddialıyız. 5 yıl sonunda İstanbul'daki en fazla zemin altı otoparkına sahip ilçe Şişli ilçesi olacak" açıklamasında bulundu.

MAÇKA DEMOKRASİ PARKI'NA SEVİMLİ DOSTLAR OTELİ

İş garantili istihdam ofisi, Şişli spor vadisi projeleri, dernek merkezleri, Zincirlikuyu Mezarlığı Camii ve taziye evi, engelsiz yaşam ve sağlık projelerini de tanıtan Yüksel, evcil hayvan sahiplerinin dikkatini çeken projesini de duyurdu. Sevimli Dostlar Oteli projesi için Yüksel, “İlçemizde yaşayan her iki komşumuzdan birinin evcil hayvanı var. Tüm seyahatlerde onlara eşlik edemiyorlar. Maçka Demokrasi Parkı'mızın içerisinde inşa edeceğimiz 'Sevimli Dostlar Oteli'mizde onları biz ağırlayacağız" dedi.

KUŞTEPE'DE AFET KOORDİNASYON MERKEZİ

25 mahalle 25 kreş projesiyle de her mahallede kreş olacağına, Tarihi Sarnıçlar ve Sanat Merkezi projesiyle Şişli'deki sarnıçların sanat merkezi haline dönüşeceğini aktaran Yüksel, “Çocuklar için oyun sokakları inşa edeceklerini de belirtti. Yüksel; slim otoparklar, yeni evli çiftlere 50 bin liralık çeyiz desteği, tek tip taksi durakları, okul bahçelerinin altına spor salonu ve yüzme havuzları yapacaklarını da duyurdu. Kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının çözüme ulaşacağını, İkinci Bahar projesiyle emekli evleri inşa edeceklerine vurgu yapan Yüksel, Kuştepe'de Afet Koordinasyon Merkezi inşa edeceklerini de açıkladı.

YÜRÜYEN BANT PROJESİ

Şişli'nin coğrafi açıdan engebeli bir araziye sahip olduğunu söyleyen Yüksel, 'Yürüyen Bant' projesi için, “19 Mayıs Mahallemizi, Merkez Mahallemize bağlayan 19 Mayıs Caddesi'ni pilot bölge olarak seçtik. Burada ilk yürüyen bant projemizi hayata geçireceğiz ve 19 Mayıs Mahallesi'nin, Meşrutiyet Mahallesi'nin bu sorununu da hep birlikte çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Yüksel öğrenciler için de müjde vererek şöyle konuştu: “Üniversite öğrencilerimize 10 bin TL, lise öğrencilerimize 5 bin TL burs, ilköğretim öğrencilerimize kırtasiye desteği sağlayacağız.”