Tabana Olan Yakınlığı ve rahmetli İsmet Uçma'dan sonra sahada boşluğu doldurması ile bilinen Avukat Serkan Bayram'ın ismi İBB için Başkan Erdoğan'ın önündeki listede yer aldığı bilgisi Ak parti kulislerinde sevinçle karşılandı

Engellilerin Meclis’teki sesi, azmin ve kararlılığın engelleri nasıl bir bir aşabileceğinin göstergesi. Engelini aşarak hukuk okudu, önce Erzincan’dan iki kez de İstanbul’dan olmak üzere üç dönemdir milletvekili. Türkiye onu hayatının filme konu olmasıyla daha yakından tanıdı. Buğday Tanesi filmi vizyona girdikten sonra birçok engelli bireye örnek oldu, sadece engelli yurttaşlara da değil birçok insanın hayatına dokundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, şimdi ise Ak Parti İstanbul teşkilatının gündeminde!

BUĞDAY TANESİ’NİN ÖNEMİ

Avukat Serkan Bayram’ın başarı öyküsü, Buğday Tanesi filmiyle milyonların hafızasına kazındı. 3 Aralık 2022 Dünya Engelliler Günü’nde vizyona giren Buğday Tanesi, yaklaşık iki ay sinemalarda kaldı ve 500 binden fazla izlendi. 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremi ile birlikte deprem bölgesine gezici tırlarla izletildi film. Ardından Netflix’te yayına girdi, orada da izlenme rekorları kırdı.

Avukat Serkan Bayram, bu süreçte birçok festivalden ödül aldı, birçok ülkeden davet aldı. Bayram, Avrupa Parlamentosu’nda, İngiltere Parlamentosu’nda ve daha birçok parlamentoda konuşma yaptı. 

 Buğday Tanesi filminin İngiltere Parlamentosu'ndaki Westminster Sarayı’ndaki gösteriminden

SAYISIZ PROJEYE İMZA ATTI

Avukat Serkan Bayram, burada sadece kendini, filmini anlatmıyor. Aynı zamanda bu temasların başta Türkiye’deki yurttaşlar olmak üzere tüm engelli bireyler için bir umut olması için çabalıyor. Belediyelerle engelli bireylere protez desteği için görüşmeler yapıp protokoller imzalıyor. Aynı şekilde engelli yurttaşların hayatını kolaylaştıracak merkezler açıyor, açılmasına yardımcı oluyor. Bayram, sayısız sorumluluk projesinde bıkmadan, yorulmadan aynı anda görev alıyor. Öte yandan, yardıma ihtiyaç duyan insanların kendisine ulaşmalarını, birlikte bir çözüm yolu bulmayı amaçlayan Serkan Bayram, bunun için bir WhatsApp yardım hattı bile kurdu. Telefon numarasını birçok platformda açıkça yayınlayan Bayram'a her gün yüzlerce mesaj geldiği de ulaşılan bilgiler arasında.

YOKLAMALARDA ADI EN ÖNDE

Bu çabası ve kararlılığı, Avukat Serkan Bayram’ı sadece engelli bireyler gözünde değil, tüm kamuoyunun gözünde de bir öncü haline getirdi. Sesini yetkililere duyurmak isteyen yurttaş da, yardıma ihtiyacı olan da Serkan Bayram’a koşuyor. Kamuoyunun bu ilgisi, Avukat Serkan Bayram’ın Ak Parti teşkilatı içinde de isminin sık sık anılmasına yol açtı. Yerel seçimlere gidilen yolda, Ak Parti İstanbul Teşkilatı’nın öncelikli olarak konuştuğu isim haline gelen Serkan Bayram, hayatlarında çeşitli zorluklar yaşayan insanlara verdiği destekle, engelleri bir bir aşmasıyla yoklamalarda da ciddi bir fark yaratmayı başardı. 

ERDOĞAN’IN İSTANBUL ÇIKARMASI

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Ankara, İzmir ve Adana adayları için teşkilatların görüşlerini alan Erdoğan, son olarak da 15 Aralık günü İstanbul'da teşkilat üyeleri ile bir araya geldi, aday önerileri üzerine değerlendirme yaptı. Kağıthane Sütlüce’deki İstanbul İl başkanlığında düzenlenen toplantıya milletvekilleri, İstanbul'da ikamet eden MKYK üyeleri, ilçe belediye başkanları, teşkilatın ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıdan iki gün önce de İstanbul'un 3 bölgesinin de kanaatlerini, temayüllerini alacaklarını belirterek, "Bu kanaatler, bu temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada da tabii bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip, gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

TUZLA VE KARTAL YOKLAMASINDA BİRİNCİ

Bu toplantıda İstanbul için temayül yoklaması yapılırken, Samimi Haber’in ulaştığı kulis bilgisine göre Erdoğan’ın önüne Avukat Serkan Bayram’ın adı da geldi. Erdoğan’ın temayül yoklamasında Serkan Bayram, Tuzla ve Kartal ilçelerinde birinci sırada çıktı. Tuzla ve Kartal ilçe teşkilatlarının bu denli övgüsünü kazanan İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın başarısı bununla da kalmadı.

TEŞKİLATTAN BAYRAM’A İBB SÜRPRİZİ

Avukat Serkan Bayram, sadece Tuzla ve Kartal ilçelerinin radarında değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yoklamasına da Bayram damgasını vurmuş durumda. Samimi Haber’in aldığı bilgiye göre Avukat Serkan Bayram, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday adayları arasından da sıyrılarak, temayül yoklamasında ilk dört isim arasına girmeyi başardı. Bu da Serkan Bayram’ın sadece sınırlı bir bölgede değil, tüm İstanbul’da tanındığı ve İstanbul geneli teşkilatları için de desteklendiği anlamına geliyor. 

Nihai karar, Erdoğan’ın da geçen hafta belirttiği gibi, Aralık ayının sonuna doğru açıklanacak. Samimi Haber de yerel seçim kulislerinin sıkı takipçisi olmaya devam edecek…

SERKAN BAYRAM KİMDİR


1974 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Üçören köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Bir yaşında iken bir tarla yangınında vücudunun büyük bir bölümü yandı; ellerini kaybetti. İlkokulu köyünde okuduktan sonra öğrenimine İstanbul'da devam etti.

Yükseköğrenimini 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1997'de hakimlik mülakatlarına katıldı ancak yangında kaybettiği elleri ve yüzündeki yanık izleri nedeniyle elendi.

"Türkiye'de Dernek Kurma Özgürlüğü" başlıklı tezi ile yüksek lisans öğrenimini 2000 yılında Marmara Üniversitesi'nde kamu hukuku alanında tamamladı.[2] Maltepe Üniversitesi Ticaret Hukuku alanında doktora öğrenimine başladı.

Bayram, Hukukun Üstünlüğü Platformu, Erzincan Sanayi ve İşadamları Derneği, Pasifik İşadamları Derneği, Sevgiseli Engelliler Derneği gibi sivil toplum örgütünde görev aldı.Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Binali Yıldırım'ın özel avukatlığını yaptı

Bayram, kuruluşundan itibaren AK Parti'nin İstanbul'daki il ve ilçe teşkilatlarında görev aldı. 2011 genel seçimlerine İstanbul 1. bölge milletvekili adayı, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'ne ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'ne Erzincan milletvekili adayı olarak katıldı.

Kasım 2015 genel seçimi sonuncunda Erzincan milletvekili olarak meclise girdi. 26. dönem TBMM'de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2016'da Darbe Araştırma Komisyonu'nda görev aldı.

2018 genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu ve 27. dönem TBMM'ye İstanbul milletvekili olarak girdi. Hakim-savcı olmak isteyen engelli vatandaşların önündeki yasal engelleri ortadan kaldırmak için çalıştı. 24.2.1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda yer alan “Alışılmışın dışında, çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak.” ibareleri, iktidar ve tüm muhalefet partilerinin uzlaşmasıyla 2021'de kanun metninden çıkarıldı. Serkan Bayram'ın hayatı ve mücadelesi, "Buğday Tanesi" (2022) adlı filme konu oldu. 2020'de parlamento seçimlerini gözlemek üzere Türkiye -Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Venezuela'ya gitti.

2023 genel seçimlerinde yeniden Ak Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 28. dönem mecliste Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Başkanvekilidir