AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın tekrardan aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni İstanbul İl Başkanı'nın kim olacağı da merak konusu oldu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu

BAYRAM ŞENOCAK YENİDEN ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini başka bir dava arkadaşına devredeceğini duyurdu.

AK Parti kongrelerinin her daim bir bayram havasında gerçekleştirildiğini ve kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu dile getiren Şenocak, "9 Şubat 2018 tarihinde liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle atandım. 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan İl Kongresinde delegelerimizin teveccühü ile seçildiğim AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimi 7. Olağan Kongremizde başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna saygıyla duyururum." ifadelerine yer verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu

"İSTANBUL İL BAŞKANI OSMAN NURİ KABAKTEPE OLUYOR"

Bu bağlamda kulislere yansıyan bilgilere göre; AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı'nın Osman Nuri Kabaktepe olduğu açıklandı. Konuya dair sosyal medyadan bir paylaşım yapan Habertürk sunucusu ve gazeteci Mehmet Akif Ersoy, "AK Parti İstanbul il Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu." ifadelerine yer verdi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?

Yazar, STK yöneticisi ayrıca siyasetçi olan Kabaktepe, 1 Aralık 1 970'te Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. Fatsa İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesii bitirdi. Ayrıca aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refah Partisi ile Fazilet Partisinde çeşitli görevler yaptı. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak görevini icraetti. 2004 yerelseçimlerinde SP'den Fatsa belediye başkanı adayı oldu, seçilemedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkan. İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA)'ın yüksek istişare kurulu üyesi, Cihannüma Dayanışma ve de İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliği görevine seçildi. Kabaktepe evli ve 2 çocuk babasıdır.