Koronavirüse yakalandığı gerekçesiyle hastaneye kaldırılan ve burada tedavi altına alınan Ahmet Kekeç, hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Usta gazeteci ve yazarın acı kaybı Türkiye'yi yasa boğdu. Ahmet Kekeç'in ölümüne ilişkin duygu dolu mesajlar yayınlandı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet erkanı, siyasetçiler ve Ahmet Kekeç'in meslektaşları, duygu dolu mesajlarıyla usta gazeteciyi uğurladı. 

AHMET KEKEÇ HAYATINI KAYBETTİ

Usta gazeteci, "Sözcüklerin efendisi" lakabıyla anılan Ahmet Kekeç, koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Oğlu Mehmet Hakan Kekeç, sosyal medyadan duygu yüklü bir paylaşım yaparak babasının vefat ettiğini duyurdu. Acı haberin ardından pek çok gazeteci ve siyasetçiden mesaj geldi. 59 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Kekeç'in cenazesi Pazartesi günü (16 Kasım 2020) Eyüp Sultan Camii'nde gerçekleşecek. Ahmet Kekeç burada son yolculuğuna uğurlanacak.

Akşam Gazetesi yazarı, usta kalem Ahmet Kekeç, koronavirüs (kovid-19) sebebiyle bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Oğlu Mehmet Hakan Kekeç, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada babasının durumunun halen kötü olduğunu belirterek dua istemişti. Ahmet Kekeç bugün yaşam mücadelesini kaybetti. Kekeç'in ölümünün ardından sosyal medyada pek çok başsağlığı mesajı yayınlandı.

BAŞKAN ERDOĞAN TAZİYELERİNİ GÖNDERDİ

Partisinin 7. Olağan İl Kongresi'ne videokonferans yoluyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında "Değerli kardeşim" diye hitap ettiği Ahmet Kekeç'in vefatına ilişkin, "Rabbim cenneti ile müşerref kılsın." ifadelerini kullanarak Kekeç'in ailesine ve tüm Türk milletine baş sağlığı diledi.

DEVLET ERKANI TAZİYELERİNİ GÖNDERDİ

Ahmet Kekeç'in acı kaybının ardından mesajlar dağ gibi yükseldi. Pek çok siyasetçi ve bakan, Ahmet Kekeç için duygu yüklü mesajlar yayınladı. İşte onlardan bazıları...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "En zor zamanlarda dimdik durdu. Ülkesinin, milletinin hayrı için çalıştı. Eserlerine, emanetine sahip çıkacağız."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Kalemiyle, duruşuyla, yaşayışıyla örnek bir insan. Başımız sağ olsun."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Ahmet Kekeç ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Güzel bir insanı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mevla mekanını cennet eylesin."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "Usta gazeteci, kıymetli yazar Ahmet Kekeç'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Ankara Valisi Vasip Şahin: "Dar-ı bekaya irtihal eden değerli dost, kıymetli gazeteci ve yazar Ahmet Kekeç'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun."

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan: "Ahmet Kekeç Ağabey, güzel bir insan, usta bir kalemdi; Güçlü bir dava bilinci, sağlam bir duruşu vardı... Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz."

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ: "Akşam Gazetesi yazarı,bir dava adamı ve değerli bir insan Ahmet Kekeç'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, mesai arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim, merhameti ve mağfiretiyle muamele eylesin. Mekanı cennet olsun..."

AHMET KEKEÇ KİMDİR?

Usta gazeteci Ahmet Kekeç Malatya'da 3 Ocak 1961'de dünyaya gözlerini açtı. İlkokul eğitimini Atatürk İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Atatürk Ortaokulu, ardından Atatürk Lisesi'ni bitirdi. Ahmet Kekeç daha sonra girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldı. Yazı hayatına hikaye, eleştiri ve deneme yazıları yazarak başladı. İlk hikaye kitabı "Son İyi Şeyler"i 1985 tarihinde çıkardı. Ahmet Kekeç günümüzün popüler gazeteleri Zaman, İmza, Akit, Yeni Haber, Milli Gazete gibi gazetelerde editör, muhabir ve köşe yazarı olarak görev yaptı.